Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Ha kolbászt és bacont is...

Ha kolbászt és bacont is teszek a rakott krumpliba, nem lesz túl zsíros? +kérdés

Figyelt kérdés

A bacont ideje felhasználnom :).a mai ebéd egy egyszerű rakott krumpli lesz. Találtam oldalt, ahol azt írják, hogy "HA nincs kolbász, helyettesíthető baconnal".

De ha mindkettőt rakok bele, akkor vajon túl zsíros lesz.

+kérdés

Eddig tettem bele besamelt is,hogy ne legyen száraz, viszont most azt olvastam, hogy csak tegyek rá több tejfölt és nem lesz az. Ez igaz? Félek, ha nagyon sok tejföl lesz benne, akkor csak "tejföl" íze lesz.

Köszönöm a válaszokat

2023. jan. 6. 12:24
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Nem lesz zsírosabb,a bacon még annyira zsíros nincs is mint a kolbász.Én a krumplit összekeverem a tejföllel plusz só fűszerek.Ezzel rétegezem így nem szokott száraz lenni.
2023. jan. 6. 12:28
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Nem lesz zsíros, és nem kell rá több tejföl sem. Ha így készítettem, mindig pótolnom kellett étolajjal, mert mi szaftosan szeretjük. Minden étel ízlés kérdése.

Nyugodtan tedd bele mindkettőt, nem lesz zsíros. Max. annyi, hogy pirítsd meg kicsit a bacont üvegesre, de ne ropogósra. Így tedd a rakottkrumliba. Meg fog sülni.

2023. jan. 6. 12:34
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Úgy látszik én másképp csinálom a rakott krumplit. Más is csinálja így ?

Krumpli, tojás készre főzve. Felszeletelve , egymásra rakva a kolbásszal. 3-5 evőkanál olajon mikróban fűszerpaprikát "felfőzni", de éppen csak, majd a tejfölt felhígítom tejjel, ebbe teszem a sót , belekeverem a paprikás olajat, aztán ezt öntöm rá a többi összetevőkre. Másnapig hagyom összeérni az ízeket.

2023. jan. 6. 12:46
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Ja, az kimaradt, hogy a tejfölös lé teljesen lepje el az egészet.
2023. jan. 6. 12:47
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
Mi is úgy csináljuk, mint #2, annyi hogy a kolbászt is sütjük picit, nem nagyon, de egy picit igen, hogy engedjen zsírt.
2023. jan. 6. 13:19
 6/6 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem nem lesz zsíros, finomabb lesz tőle. Én volt hogy virslit is raktam bele
2023. jan. 6. 21:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!