Bolti leveles tészta közepe "nedves", zsíros?
Figyelt kérdés
26 percig sült, és csak kockákra vágtam. Ettem is belőle, de nem hinném, hogy ez egyáltalán nyers tud maradni, mert az alja, az oldala, és a teteje is szépen megpirult... Vagy ez így lehetett nyers? Ezelőtt soha nem tűnt fel, hogy milyen a tészta belseje, lehet, hogy mindig ilyen volt..? Sokszor csináltam már, csak általában valami csavart készült belőle aminek mondjuk a baconje is meg tudta nedvesíteni a tésztát.2019. dec. 24. 00:57
1/4 anonim válasza:
Mert ez zsiros teszta es nem nyers mar.
2/4 anonim válasza:
Biztosan nem nyers. Azért ilyen sütés után, mert a benne lévő zsír/vaj/olaj melegen nem szilárd, ha kihül, akkor nem lesz ilyen.
3/4 anonim válasza:
Nem kellően forróra előmelegített sütőbe tetted be és nem nyílt szét rendesen a hajtogatott vajas leveles tészta. Anyám se szerette szegény, ha "szalonnás" maradt a közepe. Ő így nevezte ezt az állapotát a sütinek, amiről beszélsz... Nem sületlen, de nem tökéletes...
4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm! Pedig direkt előmelegített sütőbe tettem (régi sütőm van, van az előmelegített és a nem előmelegített, fogalmam sincs, hány fokra megy fel :D )
2019. dec. 26. 15:07
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!