Milyen egészséges étrend olcsóbb a "csirkefarhát, zsíros deszka, tejfölös tészta" féle étrendnél?
Nem biztos, hogy ez annyival egészségtelenebb mint a csilli-villi étrend. Egy csomó meber megveszi marhadrágán az import cuccot amit ugye tartósítani kell.
De lássuk mik a lehetsőgek:
1. nevelj otthon palántákat ---> bazsalikom, paradicsom, menta (teának). Egyél magokat (pl lenmag, ősszel szedj magadnak diót). Csíráztass! pl búzát (vitaminokért)
2. egyszerű ételek pl krumplistészta, hagyma-kis szalonna- kenyér, reggelire 2 db tojás
3. legyen finom, egyél nagyon lassan
4. ne vegyél SOHA csokit, vagy cukros dolgokat mert csak hirtelen felmegy majd le a vércukrod és még éhesebb leszel. Ami pénzt édességre költenél, tedd félre rendes húsnak (pl a máj már annak számít)
A legolcsóbb párizsi is drágább, mint a csirke színhús. Ennél még olcsóbb a máj, zúza, szív, ezeket is lehet enni néha.
1 kg kenyér árából lehet venni 1 kg rizst (megfőzve lesz belőle kb. 2-3 kg), vagy 1 kg krumplit. Ha azt nézzük, hogy 1 kg készre főzött rizs felébe-harmadába kerül, mint 1 kg kenyér, akkor a kenyér árából kijön még egy kis répa, cékla, hagyma, káposzta is, esetleg más zöldségek, ezekből már lehet főzni egy kis levest, más ételeket is. 1 liter tej árából lehet venni 1 kg almát. (Teszkós árakat néztem.)
Arról nem is beszélve, hogy ha változatosabban, egészségesebben eszünk, kevesebbet kell majd gyógyszerekre költeni.
Köszönöm a válaszokat, még jöhet.
Utolsó válaszoló:
szemem fent akadt, amikor azt olvastam, hogy csirkehús olcsóbb, mint a parizer.
Hát, én másként találtam:
Tehát csirkemell az 1 359Ft/kg, a parizer(ha jól láttam, sajtos parizer a legolcsóbb) 890Ft/kg.
Sima parizer is van olcsóbb, mint a csirkemell.
1 249Ft/kg
A rizses példád viszont jó.
Májnál viszont igazad van, olcsóbb, mint a legolcsóbb parizer.
Répafőzelék, zöldborsófőzelék, leves. Lehet paradicsomlevest is, a konzerv nem drága és tudsz bele tésztát szaggatni lisztből és tojásból. Köménymagleves, káposztás ételek stb.
A zöldségek (nem a téli paradicsomra gondolok) elég olcsók ha akkor veszed mikor szezonja van, és rengeteg kaját tudsz készíteni belőlük. Nagymamám annó három unokáját s magàt làtta el a nyugdíjából és mindig finomakat ettünk. Mondjuk nála volt sok segítség mert szomszédok sokszor adtak zöldséget, de a lényeg, hogy főzz kreatívan. És ha már minden kötél szakad, és azt hiszed jobban kijössz egy tál tejfölös tésztával akkor vegyél mellé egy doboz multivitamint a patikában.
Nem a csirkemellre gondoltam, az a legdrágább. Vegyél combot (700 Ft/kg körül), ebből lejön kb. 10-20% csont, de még így sem drága. Az olcsó párizsikban alig van hús, tápanyagok szempontjából is sokkal "drágább", mint a hús.
Olcsó, de laktató alapanyagok még a tojás, lencse, sárgaborsó, szárazbab. Főzéskor ez utóbbiak is sok vizet vesznek fel, egy 500 g-os sárgaborsó 185 Ft, lesz belőle kb. 1-1,5 kg kész étel. A lényeg, hogy inkább alapanyagokban és ne feldolgozott ételekben gondolkodj.
Lehet kapni 5-600 Ft/kg ár alatt többféle friss és mirelit zöldséget (mirelit borsó, káposztafélék, zeller, lassan a paradicsom, uborka is elérhető áron lesz), almán kívül más gyümölcsöt is majd nyáron, ha ezekből naponta 20-30 dkg-ot eszel, az 150-200 Ft-ból kijön. Szóval szerintem ki lehet hozni egy egészségesebbnek mondható étrendet kevés pénzből is, ha főzöl, bár nem tudom, mennyi a havi keret.
Köszönöm a további válaszokat.
Utolsó válaszoló: azt írtad, hogy színhús, így nekem az csont nélküli húst jelent, az pedig a csirkemell. Ha "sima", akár csontos, bőrös húsra is gondoltál színhús alatt, akkor az valóban olcsóbb egy kiló parizernél.
Igaz, parizer esetében tart több napon át(ha úgymond kísérőként eszi az ember a vajas kenyérhez vagy csupasz kenyérhez), ellenben a csirkecomb hamarabb elfogyhat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!