Mennyire egészséges, ha mondjuk egy hétig csak gyümölcsöket ennék, és vizet innék?
Folyton éhes lennél a sok cukor miatt és a vércukrod is összevissza ugrálna.
Inkább zöldséget egyél, ha már itt tartunk, de kéne mellé a fehérje is, hogy ne izomból fogyjál.
Én is így fogytam le 3 hónap alatt 18 kilót, hogy nagyrészt sovány húsokat, túrót, sajtot és tojást ettem, mellé zöldségeket, leginkább frissen, nyersen, néha párolva, grillezve. A lényeg, hogy ne vigyél be plusz energiát. Az energia zsírból vagy szénhidrátból ered, a zöldségben is van ch, de a rost és vitaminok miatt fontos.
A legjob amúgy az életmód váltás, de én abba belegabalyodtam, így 1xúsítettem.
Szénhidràt, cukor, ugràló vércukor, éhség... Sok sikert hozzà.
Sokkal jobban jàrnàl rendes ételekkel, gyümölcs meg max kiegészítés.
Ha fogysz is valamit az nem igen lesz testzsír.
Ha erős a vércukrod és ellen tudsz állni az éhségnek akkor rajta.
Én csináltam már különféle diétákat, de nem hsszú távra és nem nagyon sok plusz súllyal.
dinnye-mix(sárga és görög), citrusmix(citrom, narancs, grapefruit, mandarin), hawaii(kivi, mangó, ananász), piros gyümölcs mix(eper, málna, áfonya, meggy)
turmixox: uborka-spenót, répa-cékla, paradicsom-szárzeller
Én régen próbáltam gyümölcsnapot tartani (sőt, zöldségnapot is), estére már olyan rosszul voltam, hogy nem bírtam tovább. Iszonyú fejfájásom lett és hányingerem.
Egy hét alatt fél-1 kg fogyás a normális, zsírból. Ha ennél több megy le, akkor a többi az valószínűleg víz és salakanyag.
A gyümölcsökkel az a gond, hogy nagyon kevés bennük a fehérje, és sok a szénhidrát. Ha elég fehérjét szeretnél belőlük bevinni, napi több kilót meg kell enned, abban viszont nagyon sok a szénhidrát és a rost. A bennük lévő sok víz és vitaminok ugyan hasznosak, de a túl sok gyümölcs durva hasmenést is okozhat. Vannak ugyan emberek, akik csak gyümölcsökön élnek (fruitarian étrend), de hogy ez mennyire lehet egészséges, az erősen vitatott. Lehet, hogy hozzá lehet szokni hosszabb idő alatt, de nem éppen optimális a szervezetünknek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!