Orvosi utasításra nem ehetek zsíros és olajos, fűszeres ételeket ? Beirtam de nem találtam
Ez nagyon epe diétának hangzik. Ha az, itt le van írva, mit lehet enni, és mit érdemes kerülni:
Vagy konkrét recepteket keresel?
#2: Ez komoly? Én emiatt nem merem megműttetni, mert olvastam, hogy sokaknál utána jöttek elő a panaszok, én meg jelenleg a köveimmel teljesen panaszmentes vagyok.
Bocs, ha off... Első válaszoló vagyok (és nem tartom be a diétát).
Ugyan nem a második vagyok, de nekem sincs azóta semmi gondom, amióta nincs epehólyagom.
Igaz, hogy itt, ahol élek, a mütét után nem kell, söt nem is ajánlott diétát tartani, azt mondták, ha a mütét után nem eszem sok mindent, akkor azokra késöbb mindig érzékeny maradok. Azt javasolták, egyek tényleg mindent, de elöször kisebb adagot, mert van, akinél egyénileg elöfordul valamire érzékenység, akkor arra érdeme odafigyelnie, de egyébként nem szabad bekorlátozni az étkezeseket.
Majdnem bármilyen ételt el lehet készíteni minimális zsiradékkal, olyannal ami nem bántja az epét.
Nekem a kókuszolajat ajánlották a kórházban, mindent azzal csinálok, de tényleg csak annyit használok hogy ne égjen le a lábos.
Plusz vettem egy olaj nélküli fritőzt ami meleg levegővel készíti az ételeket, így akár sültkrumplit is ehetek, ami enélkül tabu lenne. De sima sütőben is meg lehet csinálni egyébként.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!