Hogyan kell úgy húst sütni sütőben, hogy a zsír, zsiradék ne fröcskölje össze a sütőt és az ajtaját?
Nem szoktam húst sütni, csak vendégségben voltam és láttam, hogy milyen állapotban volt a sütő.
És érdekel, hogy mi a megoldás.
Jöhetnek a tapasztalatok, bölcsességek. :)
És a sütőzacskóban jól meg tud sülni, pirulni vagy abban párolódik a hús?
Te abban szoktad csinálni?
(Hát igen, persze, ki kellene takarítani, fiatal srácok laknak abban a lakásban és mondjuk úgy, hogy a takarítás nem az erősségük...)
Talán kétszer próbáltam a zacskót. Meglepődtem, mennyire jól megsült. Nem csak párolódott. Azért nem használom, mert kicsit idegenkedek ettől a műanyag témától. Nem vagyok egy megszállott egészségmániás, de fölöslegesen nem csinálok magamnak gondot. A sütő takarítás nem egy nagy dolog, ha minden alkalommal egy kis nedves ronggyal áttörli az ember, mikor még nem hűlt ki teljesen. Utána már problémás, ha 4-5 sütés lemegy és többször, több réteg ráég. Azon meg segít a hideg zsíroldó, ha már megesett a dolog.
Van, aki pl pataki tálat vagy hasonló edényt használ. Azt viszont el kell fogadni, hogy a sütés főzés takarítással is jár, sehogy nem lehet megúszni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!