Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan kell úgy húst sütni...

Hogyan kell úgy húst sütni sütőben, hogy a zsír, zsiradék ne fröcskölje össze a sütőt és az ajtaját?

Figyelt kérdés

Nem szoktam húst sütni, csak vendégségben voltam és láttam, hogy milyen állapotban volt a sütő.

És érdekel, hogy mi a megoldás.

Jöhetnek a tapasztalatok, bölcsességek. :)

2023. jan. 2. 15:58
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Sütő zacskó. De a sütőben sült étel gőze valamennyire úgyis lecsapódik. Szóval a takarítás a legjobb megoldás.
2023. jan. 2. 16:04
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Nem nagyon lehet.
2023. jan. 2. 16:05
 3/9 A kérdező kommentje:

És a sütőzacskóban jól meg tud sülni, pirulni vagy abban párolódik a hús?

Te abban szoktad csinálni?

(Hát igen, persze, ki kellene takarítani, fiatal srácok laknak abban a lakásban és mondjuk úgy, hogy a takarítás nem az erősségük...)

2023. jan. 2. 16:08
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

Talán kétszer próbáltam a zacskót. Meglepődtem, mennyire jól megsült. Nem csak párolódott. Azért nem használom, mert kicsit idegenkedek ettől a műanyag témától. Nem vagyok egy megszállott egészségmániás, de fölöslegesen nem csinálok magamnak gondot. A sütő takarítás nem egy nagy dolog, ha minden alkalommal egy kis nedves ronggyal áttörli az ember, mikor még nem hűlt ki teljesen. Utána már problémás, ha 4-5 sütés lemegy és többször, több réteg ráég. Azon meg segít a hideg zsíroldó, ha már megesett a dolog.

Van, aki pl pataki tálat vagy hasonló edényt használ. Azt viszont el kell fogadni, hogy a sütés főzés takarítással is jár, sehogy nem lehet megúszni.

2023. jan. 2. 16:22
 5/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a részleteket!
2023. jan. 2. 16:49
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Nem nagyon lehet, mert amikor pirítod, fröcsköl, ha viszont utána hideg zsíroldóval leszeded, meg áttörlöd, szép tiszta lesz (kb 15 perc max).
2023. jan. 2. 20:47
 7/9 A kérdező kommentje:
Jó. Köszi.
2023. jan. 2. 21:33
 8/9 anonim ***** válasza:
Fedeles jénai vagy tepsi szintén fedéllel teljesen jó. Amikor keményen elkezd pattogni, akkor szinte pár perc és kész, mint a sütőzacskónál.
2023. jan. 3. 22:48
 9/9 A kérdező kommentje:
Köszi.
2023. jan. 4. 04:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!