Mivel egészséges serpenyőben sütni?
Pl.: grill kolbászt,vagy sima húst
Napraforgó olaj, repce olaj, kokúsz zsír, folyékony margarin, állati zsír, növényi zsír vagy valami más?
Olaj a legjobb akár repce akár napraforgó.
Margarin,zsír füstöl megég.Kókusz zsírral nincs tapasztalatom.
Plusz ha pici tejbe forgatom sütés előtt szép piros lesz.
A tej cukor tartalma karamellizálódik rajta.
Elég komplex témába nyúltál bele.
Még tudományos körökben sincs konszenzus arról, hogy milyen arányban kellene fogyasztanunk a különböző zsírsavakat.
Ha nagyon érdekelnek a részletek, akkor nézz utána a felsorolt zsiradékok élettani hatásainak!
Én a magam részéről figyelembe véve az egészségügyi, környezeti, és ízbéli hatásaikat napraforgó- és olívaolajat, meg disznózsírt használok, mindet másra, lehetőleg mindegyikből keveset.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!