Könnyen fogyasztható ételek?
Egészségügyi okokból kifolyólag nem tudok mostanában olyan ételeket fogyasztani amik nagyobb rostokat tartalmaznak (pl. Narancs, füge) vagy egész egyszerűen fogyasztásuk “komplikáltabb” (szalonna, üvegtészta stb…)
Így olyan ételeket keresnék amiket szinte csak nyelni kell, lehetőleg nem darabosak. Gondolok itt olyanokra mint krém levesek, krumplipüré, smoothiek, joghurtok, pudingok és hasonlók.
Receptekért és esetleg összetettebb, vagy minél egészségesebb ételekért bónusz pont jár, de természetesen minden hasznos ötletért (akar a fenti ételekhez tippekért, hogy hogyan tehetném őket izgalmasabbá) mennek majd az értékelések! 😊
#9 Üzenném a régi parasztoknak hogy amikor azon kapod magad hogy 4-5 ételt váltogatsz, mert rengeteg dolgot nem tudsz megenni, (arról hogy tápérték tekintetében ez mennyire nem üti meg a szintet ne is beszéljünk) akkor próbálsz pl gyakorin recepteket és tippeket keríteni.
#10 Valóban, pépes ételekre is keresek ugye ötleteket elsősorban, de ha elolvasod a fenti komment szekciót, láthatod hogy pl grissini, bizonyos sütemények, egyes pékáruk, sajtok is működnek, és azokat azért nem nevezném pépesnek… és hát igen, a “nem tudok gyűjtő nevet” az ezekre vonatkozott, de éppen a téma ‘megfoghatatlansága’ miatt nem így került ki a kérdés, mert nem ezeket szerettem volna fejtegetni a kommentekben, hanem konkrét ötleteket olvasni.
#13 A sóska fel is került az “étlapra”! Köszönöm 😊
Főzelékre tudsz példákat írni esetleg? A krumplit pörgetem rengeteget, de nagyon sok van ami rostos/darabos marad többnyire a héja miatt (pl: borsó)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!