Kolbászkészítést a nulláról mennyire nehéz megtanulni?
Már elsőre is menni fog.
Olyan receptet keress ami a hús mennyiségéhez megadja a fűszer dkg-jat is.Belet beáztatod aztán már mehet is.
Meddig akarsz elmenni?
Csak sütni valót akarsz csinálni, vagy füstölni is te akarod?
Sertésből, vagy másfajta húsokból is vegyesen?
Az alap kolbász nem egy nagy kaland, kell egy alap recept, aztán azt a saját ízlésedre formálod. Mindent mérjél, miből mennyit raktál bele, így legközelebb már alapból jó lesz a kiindulási alapod.
(de a fűszerek minősége változó, szóval minden esetben kóstolva kell ízesíteni, nem létezik biztos recept)
Ha vegyes húsból akarod (pl. vad) az picit bonyolít rajta, esetleg több ipari szalonnát kell hozzákeverni, vagy magát a húst ledarálva pihentetni pár napig, betöltés előtt...
A füstölés meg külön művészet, igazából a füstölő se egy részecskegyorsító, de azért kell hozzá rutin.
Kolbászt tölteni simán meg lehet tanulni autodidakta módon, kb. elronthatatlan, ha odafigyelsz.
Füstölésre is vannak jó leírások, videók, de ott azért nem árt, ha segít olyan ember, aki csinálta már pár százszor...
Vagy alapból mással füstölteted meg.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!