Mit lehet tenni tésztára (tésztaimádó vagyok)?
Imádom a tésztát és van, hogy este kívánom meg. Olyankor van, hogy szinte semmi hozzávalóm nincs, ezért nagy ételeket nem tudnék főzni, pl bolognai spagetti. Szoktam prézlis tésztát/laskát készíteni, mákos tésztát. De biztos van több változat.
Tudnátok ajánlani, receptet írni? Hallottam egyszer a cukros tésztát is, az annyi, hogy a tésztát megcukrozzák? Lehet például kakaóval megszórni, nutellát hozzá keverni? Minden érdekelne, az is hogy pontosan milyen tésztafélével ajánlott az adott recept. Köszönöm előre is!
Az édes tésztákat nem szeretem, de ezeket szoktam gyorsan összedobni ha megkívánom:
spaghetti aglio e olio (fokhagyma, olivaolaj)
bármilyen felkockázott bacon + fokhagyma - feketebors
tonhalkonzerv + koktélparadicsom + bazsalikom
fagyasztott garnéla + koktélparadicsom + oregánó
Amiket én szoktam csinalni:
-kapros-tojásos: a kifott tésztát vajon vagy olajon atpiritom, majd leontom felvert tojassal, amibe friss kaprot apritok. Úgy szeretem, ha jól megsul a tojas.
-fokhagymas-chilis: fokhagymás olajban atforgatom a tésztát, friss chili paprikát karikázok rá és azzal picit pirítom
-kapros tejfolos: ez simán csak friss kapor és tejföl
Gyakorlatilag csak a képzeleted szab határt, ízléstől függően összefőzhetsz szinte bármilyen szószt bármilyen hússal vagy zöldséggel, nem túl időigényesek általában.
Vagy ott vannak az egyszerűbbek, mint a sajtos, túrós, krumplis, mákos, diós, kakaós, stb tészták.
• Sajt + tejföl
• Knorr sajtszósz
Szerintem tarts otthon halkonzervet, fagyasztott zöldségkeveréket, majonézt, ketchupot, konzerv gombát/babot...Én mint szintén tésztaimádó, ezekből tuti tudnék valami tésztás kaját csinálni.
És ezek elállnak. Csak arra kell figyelni, hogy mindig legyen belőlük raktáron :)
Bármilyen lekvárt tehetsz rá.
Ha gyorsan akarok enni nálam a kockázott bacon a nyerő + ráütök egy tojást amit belekeverek, átforgatom.
Pasta al limone
Garnélás spagetti
Spenótos-tejszínes szósz
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!