Írnátok főzelék-feltét párosításokat?
Krumplifőzelék sült debrecenivel
Zöldborsó fasírtgombóc
Spenót pofézni vagy tüktoj
Sóska főtt krumpli és sültvirsli
Spenót bundáskenyérrel.
Finom főzelék főtt tojással,vagy a menzára emlékezve rántott parizerrel.
Kelkáposzta főzelék sült kolbásszal.
Zöldbab főzelék halrudacskával.
Krumplifőzelék fasírttal.
Sárgaborsó főzelék pörkölttel.
kelkáposzta/zöldborsó főzelék sült virslivel vagy fasírttal
sárgaborsó főzelék sült hagymával
paradicsomos káposzta rántott párizsival
Tökfőzelék lencsefasírttal vagy bundáskenyérrel
Brokkolifőzelék főtt vagy tükörtojással
Krumplifőzelék sült virslivel vagy szalonnával
Zöldborsó/ finom főzelék - tük-toj, sült virsli (irdalva vagy karikázva)
Krumpli/ kelkáposzta/ paradicsomos káposzta - sült kolbász, fasirt, sült oldalas, natúr szelet (utóbbit kényelmesebb enni, mint egy csontos oldalast)
Sárgaborsó, lencse, tarkabab: sült vagy benne főtt füstölt kolbász karikázva, sertéspörkölt, füstölt főtt tarja, szeletelve.
(Utóbbit előző nap megfőzöm, és a levében főzöm a főzeléket.
Azért nem benne, mint a kolbászt, mert a tarja 6-szor annyi ideig fő, mint mondjuk a lencse)
Lencsefőzelék mellé a füstölt dolgok mennek jól, sült sonka, tarja, füsti kolbász. De ha húsmentes kell, akkor ajánlom mellé a falafelt, a hagymás bahjit, samosát is, ezek az indiai-közel keleti ízek és a lencse nagyon jól kijönnek.
Egy jó füstösre készült töltött-grillezett padlizsán is finom hozzá.
A savanyú krumplifőzelékhez nekem illik a sült csirke, a fasírt, "százlábú" virsli (ami be van irdalva és olajban sütve), a marha pörkölt, a véres hurka, májas hurka, a sült kolbász is.
A spenóthoz, sóskához illik a főtt krumpli, a tükör és kemény tojás, a rántott sajt, különösen a camambert, grillezett haloumi sajt, juhtúrós töltött gomba, rántott gomba, rántott padlizsán és fokhagymás csirkemell is. Kb minden ami fokhagymával finom megy mellé.
A finomfőzelék mellé isteni a rántott sajt, a rántott karfiol, a százlábú virsli, a töltött csirke, lapcsánka, rántott zukkini, rántott hagymakarika, és patiszon is.
A kelkáposztát, sárgarépa főzeléket és a zöldbabot csecsemő koromtól utálom, erről nem tudok nyilatkozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!