Mi az általános főzelék receptje?
google -> főzelék recept
Amúgy NINCS általános recept. Némelyiket habarással sűrítjük, másféléket rántással, de lehet e nélkül is, mikor a zöldség egy részét turmixoljuk, és ezt keverjük vissza sűrítésként.
ízlés és szokás kérdése.
A fűszerezés is zöldségfajtától függ, de családi ízléstől is.
Vagy csak 3 pontért kérdés? :-D
Zöldségfélét vagy megfözöl nem túl sok vízben sóval meg füszerekkel (maximum annyi, hogy ellepje a zöldségeket, nem több), vagy kevés zsiradékon fedö alatt megpárolod.
Ha eléggé megpuhultak (célszerü nem rommá fözni, egy kis állaga még jó, ha marad), akkor vagy berántod paprikás vagy fehér rántással, vagy behabarod vizes, tejes vagy tejfölös habarással és utána kevergetve addig fözöd, amíg kellöen besürüsödik.
(Azért kell kezdetben kevés folyadékot használni, mert különben rengeteg rántás/habarás kell a megfelelö állag elérésére.)
Zoldseget megfozod annyi vizben hogy ellepje. Kemenyitot osszekeverjsz tejfollel vagy tejszinnel es fokozatosan adsz hozza a vizbol amibol fott. Visszaontod es megvaros hogy beusrusodjon
Na ennel sokkal finomabb ha elontod a viz nagy reszet, kb 1 decit kiveszel es a toldseg harmadat. Ezt osszeturmixolod es visszaontod
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!