Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mi az általános főzelék receptje?

Mi az általános főzelék receptje?

Figyelt kérdés
2022. okt. 5. 14:34
 1/6 anonim ***** válasza:
91%

google -> főzelék recept


Amúgy NINCS általános recept. Némelyiket habarással sűrítjük, másféléket rántással, de lehet e nélkül is, mikor a zöldség egy részét turmixoljuk, és ezt keverjük vissza sűrítésként.

ízlés és szokás kérdése.


A fűszerezés is zöldségfajtától függ, de családi ízléstől is.


Vagy csak 3 pontért kérdés? :-D

2022. okt. 5. 14:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:
84%

Zöldségfélét vagy megfözöl nem túl sok vízben sóval meg füszerekkel (maximum annyi, hogy ellepje a zöldségeket, nem több), vagy kevés zsiradékon fedö alatt megpárolod.

Ha eléggé megpuhultak (célszerü nem rommá fözni, egy kis állaga még jó, ha marad), akkor vagy berántod paprikás vagy fehér rántással, vagy behabarod vizes, tejes vagy tejfölös habarással és utána kevergetve addig fözöd, amíg kellöen besürüsödik.

(Azért kell kezdetben kevés folyadékot használni, mert különben rengeteg rántás/habarás kell a megfelelö állag elérésére.)

2022. okt. 5. 14:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Megfőzöd a zöldséget ízesített kevés folyadékban, ha puha sűríted. Ízlés szerint a saját anyagát részben pürésítve/habarással/rántással.
2022. okt. 5. 14:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 anonim ***** válasza:
48%

Zoldseget megfozod annyi vizben hogy ellepje. Kemenyitot osszekeverjsz tejfollel vagy tejszinnel es fokozatosan adsz hozza a vizbol amibol fott. Visszaontod es megvaros hogy beusrusodjon


Na ennel sokkal finomabb ha elontod a viz nagy reszet, kb 1 decit kiveszel es a toldseg harmadat. Ezt osszeturmixolod es visszaontod

2022. okt. 5. 17:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
Én kifejlesztettem saját tejszínes rántást. A növényi termék megfőzése után alapvetően paprikás rántást készítek és ezt megspékelem kis tejszínnel. A tejszíntől nagyon szép krémességet kap. :-) A tejszín-használat ellenére a habarással mégsem vagyunk barátok, illetve nem szeretem a fehér állagot. Ezért készítek tejszínes rántást. A pépesítés pedig számomra taszító és főzelék helyett nekem az turmix.
2022. dec. 13. 12:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 anonim ***** válasza:
100%
Illetve az alapléből szintén lötykölök a rántásba - a tejszín mellett - és én szitán keresztül csurgatom be.
2022. dec. 13. 12:42
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!