Milyen töltelékkel a legfinomabb a bejgli?
"Akkor szerinted még ez is bejgli?"
Mifelénk ez kalács. Olyat is szoktam vele csinálni, hogy a hurkát késsel félbe szedem, és a két felet összesodrom, olyan babka módra.
"Mifelénk ez kalács."
Igen, mifelénk is az.
18. "Miért, nálatok a bejgliben ekkora légbuborékok vannak?"
Nem. Mert a nagymamám amig élt, eleve nem bejglit szokott sütni, hanem Diós, és mákoskalácsot.
A bejglinek sokkal linzeresebb morzsalékosabb a tésztája, mert nem szabad gyúrni, csak összeállítani az összetevőkből, a vajnak zsiradéknak feltétlen hidegnek kell maradnia hozzá. A kalácsot pedig gyúrni dagasztani szükséges.
Mindkettő finom csak más kategória. Kalácsot ritkábban töltik. Kevésbé adja magát a tésztája, mert azt akár megeszed magában vajjal lekvárral, meg önmagában egy bejgli tészta sűrű száraz fojtós.
Amúgy a tölteléken legalább annyi múlik, hogyan készíted, milyen nedves, mennyit teszel bele, édesség savanyúság arány, állag.
"Mindkettő finom csak más kategória. Kalácsot ritkábban töltik."
Ismétlem NÁLUNK sosem bolt bejgli, csak diós/mákoskalács
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!