A nudli melyik sós hozzávalóval a legfinomabb?
Gyakorlatilag mindegyikkel jó, ízlés kérdése.
A tejföllel a “legszegényesebb” íz, azt inkább a sajtos, vagy a pirított szalonnás változat mellé tudom elképzelni.
De sós változatban finom reszelt, pirított káposztával, mint a káposztás kocka, borsosan.
A kedvencem csuszamódon, túróval, tejföllel, füstölt szalonnapörccel.
Vagy sztapacskaszerűen, némi juhtúróval, pörccel, vagy dinsztelt hagymás savanyú káposztával és pörccel-tejföllel.
Keksajt-juhturo-tejfol keverekevel es sok-sok sult husos fustolt cucc a tetejere (kolozsvari szalonna kocka, vagy csulok) .... egy kis fustolt reszelt sajttal a tetejen - sutoben megsutve (csak ugy mint a sztrapacska).
De van ennek a 'Raczos' valtozata is ... arra nem kerul reszelt sajt a tetejere, hanem le van fedve tejfollel es ra van karikazva a lilahagyma-paradicsom-paprika kombo (ez egy kicsit savanykasabb, de ettol meg tok szuper).
Gnocchi- így hívják a sós változatát.
Az olaszok imádják, és sokféle szósszal tálalják, időnként meg is töltik.
Az én személyes kedvencem a szezonális szószokkal készült gnocchik.
Tavasszal medvehagymás-tejszínes
Nyári nudli kukoricás-paradicsomos sok rukkolával
Ősszel sütőtökös diós
Télen gombás-sonkás
7#!
Próbáld ki egyszer tejföl nélkül csak sajttal! ;)
De vigyázz, mert függő leszel! ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!