Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Itt olvastam, hogy van aki...

Itt olvastam, hogy van aki megfőzi egy kicsit a csirkét kirántás előtt. Ez bevált? Ti szoktátok?

Figyelt kérdés
2010. szept. 28. 20:39
1 2 3 4
 1/33 anonim ***** válasza:
74%

Ha nem házi csirke,akkor nagyon rossz lehet,ha előtte megfőzöd. Így sinecs sok íze,ezért kell előtte jól befűszerezni,de ha még főzöd is,az a kevés íze is elmegy,ami van neki.

Aki nem igényes a jó ételre,az megfőzheti.

2010. szept. 28. 20:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/33 anonim válasza:
37%
igen,mi szoktuk és nagyon jó :)
2010. szept. 28. 20:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/33 anonim ***** válasza:
55%

Ez a kérdés kb havonta egyszer elökerül.

Ha elöre megfözöd, akkor a húsnak semmi ize sem marad, de értelmetlen is, mert ugyanúgy meg tudod egy menetben is sütni, értelmetlen még a fözögetéssel is vacakolni.

Régen egyes helyeken azért volt szokásban, mert nem volt pénzük arra, hogy a levesbe is legyen hús, meg másodikfélének is.

2010. szept. 28. 21:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/33 anonim ***** válasza:
83%

Én sohasem főzöm meg előtte. Egyszer próbáltam, lehet, hogy én csináltam valamit rosszul, de nekünk nem ízlett, mintha kifőtt volna belőle a sava-borsa :=).

Jól befűszerezem, sózom és kb.fél órát állni hagyom, utána panírozom és közepes lángon, lassan sütöm meg az olajban, így a csont mellett is szépen átsül.

2010. szept. 28. 21:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/33 anonim ***** válasza:
88%
ÖKÖRSÉG!!!
2010. szept. 28. 21:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/33 anonim válasza:
23%
Én mindig megfőzőm és sosem volt panasz a család részéről hogy nincs íze. egy kis ételízesítőt szoktam tenni a vízbe, vagy befűszerezem a húsit előtte. Sokkal egyszerűbb így kirántani. Nálam ez bevált dolog.
2010. szept. 29. 07:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/33 anonim ***** válasza:
74%
Anyósom csinálja úgy, nem szeretem, mert semmi íze a csirkének.
2010. szept. 29. 08:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/33 anonim ***** válasza:
62%

régen anyósom csinálta úgy, hogy megfőzte a csirkét és utána rántotta ki, sőt a marhahúst is levesfőzés után csinálta meg pörköltnek.amolyan kettő az egyben módon:)

sem apósom, sem a fiai nem szerették így, mégis így csinálta.

mikor én a családba kerültem, akkor ettek normális rántotthúst és pörköltet.

2010. szept. 29. 09:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/33 anonim ***** válasza:
42%

Ha nagyon sokat kell készítened,csak akkor javaslom,mert lerövidíti a sütési időt!

Más érvem nincs mellette!A hús állaga,íze is más lesz,nem marad finoman szaftos!

2010. szept. 29. 12:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/33 anonim ***** válasza:
33%
Én is megfőzöm sózott, vagy vegetás vízben, de nem főzöm szét (!!!), csak addig, amíg már nem jön élénkpiros vér a csont körül. Mi így szeretjük, nekem aromásabb, mint simán, arról nem is beszélve, hogy nem szívja meg magát a pipi olajjal. Mert ugye nyersen jóval hosszabb ideig kell az olajban fürdőznie.
2010. szept. 29. 13:19
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!