Itt olvastam, hogy van aki megfőzi egy kicsit a csirkét kirántás előtt. Ez bevált? Ti szoktátok?
Ha nem házi csirke,akkor nagyon rossz lehet,ha előtte megfőzöd. Így sinecs sok íze,ezért kell előtte jól befűszerezni,de ha még főzöd is,az a kevés íze is elmegy,ami van neki.
Aki nem igényes a jó ételre,az megfőzheti.
Ez a kérdés kb havonta egyszer elökerül.
Ha elöre megfözöd, akkor a húsnak semmi ize sem marad, de értelmetlen is, mert ugyanúgy meg tudod egy menetben is sütni, értelmetlen még a fözögetéssel is vacakolni.
Régen egyes helyeken azért volt szokásban, mert nem volt pénzük arra, hogy a levesbe is legyen hús, meg másodikfélének is.
Én sohasem főzöm meg előtte. Egyszer próbáltam, lehet, hogy én csináltam valamit rosszul, de nekünk nem ízlett, mintha kifőtt volna belőle a sava-borsa :=).
Jól befűszerezem, sózom és kb.fél órát állni hagyom, utána panírozom és közepes lángon, lassan sütöm meg az olajban, így a csont mellett is szépen átsül.
régen anyósom csinálta úgy, hogy megfőzte a csirkét és utána rántotta ki, sőt a marhahúst is levesfőzés után csinálta meg pörköltnek.amolyan kettő az egyben módon:)
sem apósom, sem a fiai nem szerették így, mégis így csinálta.
mikor én a családba kerültem, akkor ettek normális rántotthúst és pörköltet.
Ha nagyon sokat kell készítened,csak akkor javaslom,mert lerövidíti a sütési időt!
Más érvem nincs mellette!A hús állaga,íze is más lesz,nem marad finoman szaftos!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!