Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Milyen jó beigli töltelékek...

Milyen jó beigli töltelékek vannak? Egész tojással, vagy csak a tojássárgával kell megkenni a tetejét?

Figyelt kérdés
Már unom az egyszerű diós meg mákosat...mivel tuningoljam fel egy kicsit h jobb legyen??
2008. dec. 24. 08:50
 1/1 anonim ***** válasza:
100%

LEÍROM AZ EGÉSZ RECEPTET :



Nutellás bejgli



A hagyományos és az új találkozása ez a bejgli, amelynek rejtekéből ott kukucskál a finom mogyorókrém. Ahogy nagyanyáink biztosan nem ették. Újíts, és kápráztasd el az idősebb nemzedéket a fiatal variációval.

Tészta 3 rúdhoz:


• 50 dkg liszt

• 5 dkg porcukor

• 22 dkg margarin

• 1 kávéskanál só

• 1 csomag vaníliás cukor

• 1 db tojás sárgája

• 2 dkg élesztő

• 13-14 dkg hideg tej


Töltelék anyagai:


• kb. 12-15 dkg darált háztartási keksz

• kb. 25-30 dkg őrölt pörkölt mogyoró

• kb. 45-50 dkg Nutella


Tészta készítése:


A hideg tejben feloldjuk az élesztőt, a cukrot és a tojássárgáját. A többi anyagot egymással alaposan összemorzsoljuk, ha a tészta rögösre áll össze, a tejet két részletben hozzágyúrjuk. A készre gyúrt tészta akkor jó, ha nem túl kemény, de nem is ragacsosan lágy. A tésztát három részre osztjuk, gömbölyítjük, hűtőben letakarva pihentetjük.


Töltelék készítése:


A feltüntetett anyagokból képlékeny, nem túl lágy tölteléket keverünk.


Bejgli összeállítása:


A három tésztából egyenként, liszt nélkül téglalapokat nyújtunk. A 30 dkg tölteléket a tésztákra terítjük úgy, hogy a szélein ujjnyi tészta kilátsszon. A téglalapok rövidebbik oldalait visszahajtjuk, a hosszabbik oldalról pedig feltekerjük. 1 egész és 2 tojássárga elegyével vékonyan megkenjük a bejgliket, és száradni hagyjuk. A száraz tojásrétegre újabbat kenünk, majd langyos helyen, lassan (1-1,5 óráig) kelesztjük a tésztát.


Ha a tészta felületén egyenletes repedések keletkeztek először forró (220°C-os), majd ha szép barna kérge van kicsit lehűtött (200°C-os) sütőben készre sütjük. Ha kihűlt, szeletelve tálaljuk.

2008. dec. 24. 10:17
Hasznos számodra ez a válasz?

További kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!