Kenyeret sütnék olyan célból, hogy lereszeljem panírozó morzsának. Milyen recept lenne ehhez a legjobb?
41. "Csak úgy éri meg, ha összegyűjti a rosszul megsaccolt vásárlás miatti maradékokat"
Mintha én is ugyanezt írtam volna.
1 kg liszt 170-300 ig a sima bl55, legyen egy átlag 230 ft.
5 deka élesztő 100 ft.
Só, víz, nem tétel.
Lássuk az energiát:
Egy 220-230 fokhoz kell kb. 20 perc, hogy azt elérje a sütő, 2 kW teljesítménnyel.
Tehát 2x40 ft, /3 = 27 ft.
Utána maga a sütés kb.45 perc. Viszont ilyenkor, 220-230 fokról hűtjük vissza a sütőt, 200-180 fokig!
Tehát a sütő nem fűt, max a légkeverés megy, és csak tartani kell a meleget, ami természetes módon 45 perc alatt visszahűl.
De úri ember vagyok, számoljuk úgy, hogy ebben a 45 percen is vissza-vissza kapcsol a fűtés, mondjuk 1/3 időben, ez 15 perces üzem a 2000 W-os fűtőszálaknak.
Tehát 40 ft/4, =10 ft.
27+10=37, kerekítve legyen 40 ft.
230+100+40= 370 ft.
Ebből 1 kg morzsa lesz.
A boltban a legolcsóbból is, ami vagy van, vagy nincs, fél kiló kerül ennyibe!
Hogy a befektetett munka, meg idő mennyi, az relatív, akinek van ideje, az ezt nem számolja.
Úgy nagyjából ennyi a különbség az okoskodás, meg a matek között.
Egyébként ismét 26-os voltam, tehát még mindig az egyetlen érdemi válaszoló! :D Tessék szépen belehúzni! XD)))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!