Kenyeret sütnék olyan célból, hogy lereszeljem panírozó morzsának. Milyen recept lenne ehhez a legjobb?
Na, hogy a kérdésre is jöjjön válasz, először is nagy, másfél, két kilós kenyeret sütnék, hogy egy sütésre ugyanannyi energiával sokat meg tudj sütni.
Ha kicsit laposabbra hagyod, simán átsül, nem kell félni tőle, az alakja meg úgyis mindegy, úgyis lereszeled.
Tehát minimum 1 kg lisztből dagasztanék.
Ha spórolni akarsz, akkor sajnos bl55 azaz sima liszttel tudsz sokat spórolni, de azt tudni kell, hogy annál alapból hátránnyal indulsz.
A recept innentől kezdve nagyjából amúgy mindegy, neked abszolút irreleváns, mennyire morzsálódik, mennyire ropogós a héja, stb...
Jól keljen meg, annak jó sok időt adj, de a többi részét ilyen célra nem nagyon kell agyonbonyolítani. Nézz valami egyszerű receptet, ezernyi van. Ami szimpatikus.
Félve kérdem, hogy ha szeded a gombát miért kell rántani? Gondolom volt egy terv, ha vettél beoltott zsákot. Millió más felhasználási mód létezik, ha nincs otthon morzsa, ami egyébként is a legmelósabb az összes közül.
És azokhoz Szép-kártya sem kell..
"Félve kérdem, hogy ha szeded a gombát miért kell rántani?"
Miért ne ehetne rántott gombát, ha egyszer azt kíván? Oké, melós. Na, és?
Ja, és a szeletelve szárítás az nemlehetséges opció, hanem kötelező!
Különben ilyen nagy tömegben egyben hagyva, azt kockáztatod, hogy megpenészedik mielőtt kiszáradna.
A 13mast kiegészítve azt mondanám hogy sokáig dagaszd, mert ugy tomorebb lesz kisutve es tobb morzsa lesz belole.
Es ne tegyel bele olajat vagy zsirt, max nagyon keveset, mert akkor nem tud teljesen kiszaradni es esetleg peneszedhet, avasodhat.
Szoval olyan rwcelt kell, ami so, eleszto, liszt, viz. Jol dagaszd ki. Jol keleszd meg. Es suss egyszerre annyit amennyit csak tudsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!