Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Kenyeret sütnék olyan célból,...

Kenyeret sütnék olyan célból, hogy lereszeljem panírozó morzsának. Milyen recept lenne ehhez a legjobb?

Figyelt kérdés
Sok a gomba, amit rántani kell és drága a zsemlemorzsa a boltban.

2022. okt. 10. 14:42
1 2 3 4 5 6
 11/52 A kérdező kommentje:
9-es: azért vettem ott, mert ott még mindig lehet SZÉP-kártyával fizetni.
2022. okt. 10. 16:15
 12/52 NTBS ***** válasza:
78%
A maradék kenyeret szárításd ki és azt daráld le.
2022. okt. 10. 16:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/52 anonim ***** válasza:
93%

Na, hogy a kérdésre is jöjjön válasz, először is nagy, másfél, két kilós kenyeret sütnék, hogy egy sütésre ugyanannyi energiával sokat meg tudj sütni.

Ha kicsit laposabbra hagyod, simán átsül, nem kell félni tőle, az alakja meg úgyis mindegy, úgyis lereszeled.

Tehát minimum 1 kg lisztből dagasztanék.

Ha spórolni akarsz, akkor sajnos bl55 azaz sima liszttel tudsz sokat spórolni, de azt tudni kell, hogy annál alapból hátránnyal indulsz.


A recept innentől kezdve nagyjából amúgy mindegy, neked abszolút irreleváns, mennyire morzsálódik, mennyire ropogós a héja, stb...

Jól keljen meg, annak jó sok időt adj, de a többi részét ilyen célra nem nagyon kell agyonbonyolítani. Nézz valami egyszerű receptet, ezernyi van. Ami szimpatikus.

2022. okt. 10. 17:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/52 anonim ***** válasza:
94%
... de az amúgy még szeletelve is több nap mire reszelhetőre szárad, addig nem megy tönkre a gomba?
2022. okt. 10. 17:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/52 A kérdező kommentje:
Köszönöm az egyetlen választ, 13-as! Folyamatosan szedem a gombát mindennap, úgyhogy lesz frissen szedett gomba akkor is, mikorra megszárad a kenyér.
2022. okt. 10. 17:44
 16/52 anonim ***** válasza:
29%

Félve kérdem, hogy ha szeded a gombát miért kell rántani? Gondolom volt egy terv, ha vettél beoltott zsákot. Millió más felhasználási mód létezik, ha nincs otthon morzsa, ami egyébként is a legmelósabb az összes közül.

És azokhoz Szép-kártya sem kell..

2022. okt. 10. 18:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 17/52 anonim ***** válasza:
84%

"Félve kérdem, hogy ha szeded a gombát miért kell rántani?"


Miért ne ehetne rántott gombát, ha egyszer azt kíván? Oké, melós. Na, és?

2022. okt. 10. 18:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 18/52 anonim ***** válasza:
84%

Ja, és a szeletelve szárítás az nemlehetséges opció, hanem kötelező!

Különben ilyen nagy tömegben egyben hagyva, azt kockáztatod, hogy megpenészedik mielőtt kiszáradna.

2022. okt. 10. 18:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 19/52 anonim ***** válasza:
77%
*nem egy lehetséges ..
2022. okt. 10. 18:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 20/52 anonim ***** válasza:
79%

A 13mast kiegészítve azt mondanám hogy sokáig dagaszd, mert ugy tomorebb lesz kisutve es tobb morzsa lesz belole.

Es ne tegyel bele olajat vagy zsirt, max nagyon keveset, mert akkor nem tud teljesen kiszaradni es esetleg peneszedhet, avasodhat.

Szoval olyan rwcelt kell, ami so, eleszto, liszt, viz. Jol dagaszd ki. Jol keleszd meg. Es suss egyszerre annyit amennyit csak tudsz.

2022. okt. 10. 19:49
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!