Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Marhlábszár levest meddig...

Marhlábszár levest meddig kell főzni, hogy a hús a lehető legjobb (legjobb ízű és legjobb állagú) legyen benne?

Figyelt kérdés
Maga a leves íze nem annyira fontos, mert csontokat is főznék bele, kis lángon jó sokáig. Másik kérdés ehhez, hogy inkább a hideg vízbe tegyem a húst és kivegyem hamarabb, mint a csontokat, vagy inkább a főzés végén tegyem bele?

2022. szept. 16. 11:26
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Attól függ mennyi idős volt szegény megboldogult marha.
2022. szept. 16. 11:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
80%

Hideg vízben kezd, másképp nem megy bele az íz a levesbe.

De hogyhogy nem fontos a leves íze???


Két óra minimum, de inkább három.

2022. szept. 16. 11:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:
78%

Ha nem a lé íze számít, hanem a hús íze, akkor alapból ne levesbe főzd bele, hanem rövid lében párold sütőben.


És egyébként pont azért, mert nem a leves íze számít, hanem a húsé, a már forrásban lévő levesbe kell beletenni!

Igen, így valóban, némileg kevesebb anyag fő ki a húsból a levesbe, de a kérdező pont ezt akarja elérni!

A lényeg, hogy lassan kell főzni. És annyi ideig, amíg meg nem fő. Ez lehet 1 óra is, meg 4 óra is.


Hogy mikor teszed bele, egyébként teljesen mindegy, úgyis akkor veszed ki, amikor az összes kollagén megadta magát, tökéletesen omlósra főtt.


Ha ezek után fel akarod szeletelni, vagy összevágni, akkor azt hidegen tedd meg.

Ha kiveszed a levesből, kicsit hűtsd, lefedve, hogy telített gőzben legyen, és ne száradjon ki a felülete.

Ha kicsit meghűlt, csavard be jó szorosan folpackba.

Utána ha még jobban lehűlt, tedd a hűtőbe legalább fél napra, hogy teljesen megdermedjen.

Utána éles késsel, a legfoszlósabbra megfőtt lábszárat is tisztán, pontosan lehet szeletelni.

2022. szept. 16. 11:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
4ora
2022. szept. 16. 12:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim ***** válasza:
30%

Hát semmiképp sem a főzés végén tedd bele, mert akkor nyers marad. :)


Olvasd el ezt, a marhafartőnél is az a lényeg, hogy a hús finom legyen.


[link]


EGyszerűen eleve forró vízzel kell felönteni.

2022. szept. 16. 12:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim ***** válasza:
74%

Ha jó levest ÉS jó húst is akarsz, akkor elöször felteszed a csontokat, miket HIDEG VÍZBEN föni, amikor felforrt, akkor teszed bele a marhahúst. Így a marha íze benne marad a húsban, a többiböl meg kifö a lébe.

Azt elöre nem lehet megmondani, meddig kell a marhát fözni, ez függ az álalt korától illetve a takarmányozásától is, de minimum 2-3 óra kell.

2022. szept. 16. 14:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 A kérdező kommentje:
Igen, pont erre voltam kíváncsi. Akkor majd beleteszem a húst bármikor, amikor már fő a leves, és kiveszem, amikor elég puha. A csontok meg azelőtt és azután főhetnek sokáig.
2022. szept. 16. 15:03
 8/8 anonim ***** válasza:
56%
7: a lábszárt is nagyon sokáig kell főzni....
2022. szept. 16. 15:09
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!