Az olajba miért csak azután kell belerakni pl a tojást, hogy felforrt?
Figyelt kérdés
2022. szept. 23. 08:08
1/9 anonim válasza:
Mondjuk azért mert megszívja magát a zsiradékkal és undorító ehetetlen.
2/9 anonim válasza:
Amúgy nem kell, nem is szabad "felforralni", tehát amikor már füstöl, elég egy kicsit felforrósítani a fenti okok miatt.
3/9 anonim válasza:
Olajat Te ugyan nem forralsz fel, úgyhogy eléggé értelmét vesztette a kérdés.
4/9 anonim válasza:
Ha vízre gondolsz, akkor azért, mert a lágytojás főzési idejét másképp nem tudod eltalálni. De ha hűtőből veszed elő a tojást, az is más helyzet, azt előbb szobahőmérsékletre kell hozni, hogy kijöjjön a lágytojás-matek.
Amúgy tényleg ne forralj olajat. :)
5/9 anonim válasza:
olaj és forralás...???? Itt vmi félreértés van.
6/9 anonim válasza:
Mert rogton elkezdi sutni az etel kulsejet a forro olaj.
Ha hidegne teszed akkor felszivhatja az etel az olajat es nem lesz olyan finom
7/9 Meton válasza:
Én még nem hallottam olyanról, hogy az olajat felforralják. 300 fokon forr egyébként, de gondolni kell arra is, hogy be is gyulladhat. Jó nagy lánggal ég és nem egyszerű eloltani.
Szerintem vízre gondolsz. Valószínűleg ahhoz lehet köze, hogy később könnyebb legyen megpucolni.
8/9 A kérdező kommentje:
Olajra gondoltam, elnézést kérek mindenkitől, akinek megbántottam az érzéseit a hülyeségemmel
2022. szept. 24. 10:53
9/9 Zsklon válasza:
Azt gondolom, hogy annyira kell fölmelegíteni az olajat, hogy a víz forráspontját meghaladja. Ilyenkor az olajba helyezett dologban levő víz kezd el forrni, az ad pattogó hangot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!