Mitől lehet pocsék a rakott krumplim?
10. Héjában főzte, tehát nem darabolva. Az idő egyébként semmit nem jelent, hanem az, mennyi idő alatt puhul meg.
A napokban készítettem egy nagy adagot. Nagyon-nagyon jó lett, de nehezen puhult a burgonya. Nyersen szoktam összerakni (kerül bele puha, jó minőségű kolbász, jó minőségű füstölt szalonna [előre megsütve olyan 90%-osra], és keménytojás). Alufólia rá, és be a sütőbe. Közel másfélszeres sütési időnél a villa még elakadt. A megszokott kétszerese kellett.
Azonos körülmények között, elvileg ugyanolyan krumplinak van amikor meg kevesebb idő is elég.
11.-ből kahagytam a tejfőlt, pedig extrém sokkal szeretem.
Igen, rövid ideig főzhetted. És valószínű, hogy a sütőben sem tartózkodott túl sokáig.
No igen. Növényi tejföl, növényi tej, meg pulykasonka stb. Ezeket nem lenne szabad ilyen néven forgalomba hozni, de hát a törvények kijátszása mesterfokon megy. Tepertős pogácsába minimum 60% (?) tepertő kell. Nem baj. Hívjuk hatszögnek, és maradhat a 15%. És sok ilyen van.
A rakott burgonya paraszti étel, de egyszerűsége megtévesztő. Sajnos a mai árak mellett bármennyire is kiadós fogás, nem olcsó étel.
Volt részem olyan paprikás burgonya elfogyasztásában, amelyben nagyon finom házi kolbász és a legócskább bolti lecsókolbász vegyesen szerepelt. Ma sem értem a barátomat, aki főzte. Inkább lett volna kevesebb, de jó. Vagy ha lecsókolbászt tesz bele, minek vett méregdrágán minőségit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!