Krumplit mennyi ideig kell elősütni? Részletek lent!
Először hagymát tegyél, aztán a burgonyát, majd a húst.
Ugyanis a hagyma a nedvességet biztosítja, nem szárítja ki, viszont
a krumpliban lévő víz és a hagymában lévő víz összeadódik.
Mindkettő meg segíti a húz párolódását és a sütését.
Én eleve nem kockáznám, hanem karikára vágnám, mert könnyebben puhul/sül.
A csirkemellet előtte 2-3 órával bepácolnám, hogy átjárják az ízek.
Legalulra a nyers krumpli, kicsit besózva, rá a hagyma karikázva, szétterítve, arra a pácolt csirkemell, amit tetszőlegesen fűszerezett főzőtejszínnel öntenék le. (ebben az esetben nem kell víz alá)
Egy biztos, hogy ebből az ételből nem hagynám ki a füstölt, húsos, bacon kockákat vagy szeleteket. Szeletben a tetejét borítanám be és az egész tepsit alufóliáznám a krumpli és a hús puhulásáig. Utána alufólia le és hadd piruljon egy kicsit!...de csak tényleg kicsit, hogy ne száradjon szét a hús!
Muszáj, hogy egy tepsiben készüljön el? Csináld meg a csirkemellet, hozzá meg külön a köretet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!