Nylon, vagy fémhúros gitárt vegyek? Részletek lent.
Lassan 5 éve gitározok, és jelenleg egy nehéz-járású Stagg C442-m van, ami nylon húros. Úgy döntöttem, hogy szeretnék egy újat venni, lehetőleg fémhúrosat. Ezen a klasszikuson már nagyon jól tudok mindent, szóval inkább könnyű zenét szeretnék játszani, de még egy évig kell klasszikus gitárt tanulnom, valamint Klasszikus Gitárzenekarra is járni.
Kinéztem magamnak a helyi hangszerboltban egy fémhúros elektroakkusztikus Fender gitárt (a gitár még a boltban van, de elfelejtettem a típusát xD )
Tehát mit vegyek, hogy lehetőleg tudjam használni mindkét célra? Vagy csak egy célra tudom használni? :( Esetleg tudtok olyan elektroakusztikus gitárt ajánlani, ami mindkettő célra szépen szól?
Bármilyen gitáron lehet bármilyen zenét játszani, csak nem biztos, hogy jól szól és alighanem kicsit fura lesz, mintha egy direkt arra a célra készült hangszeren játszanál.
A fémhúros elektroakusztikus nem klasszikus zenére való. Ettől még játszhatsz rajta olyat. Csak éppe úgy fog szólni, mint egy fémhúros.
A klasszikus nem könnyűzenére való, ettől még játszhatsz rajta olyat, csak éppen úgy fog szólni, mint egy klasszikus.
Egyszerre mindent nem lehet. Attól még. hogy kierősíted, mert elektro-akusztikus, a hangzás karakterét alapvetően meghatározza, milyen jellegű a gitár.
Oké, szóval akkor csak egy célra tudom. :D Felfogtam. :D
Megveszem a fémhúrosat, mert mostantól Jazz zenét szeretnék játszani. 8-|
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!