Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mi a különbség a kiskanál,...

Mi a különbség a kiskanál, teáskanál, kávéskanál, mokkáskanál között?

Figyelt kérdés
Gyógyszer adagolása miatt kérdezem. Mert szerintem a kávéskanál az a picike, amivel a kávét kevergetjük, de a férjem szerint a kávéskanál egyenlő a kiskanállal..
2010. szept. 24. 14:15
 1/10 anonim ***** válasza:
90%

mokkáskanál=kávéskanál, ez a legkisebb kiskanál. Ami ennél nagyobb kiskanál, az teáskanál.

Hú, mennyi kanál :)

2010. szept. 24. 14:23
 2/10 anonim ***** válasza:
78%

A kiskanál az a teáskanál. A mokkás meg a kávéskanál. És ez a kisebb is.

Egy felszolgáló

2010. szept. 24. 14:24
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Az a baj hogy a kanalak nagyságra nem szabványosak nincs ilyen hogy két teáskanál egyforma.AQ kávéskanalak sem.
2010. szept. 24. 14:33
 4/10 anonim ***** válasza:
31%

A kávés vagy mokkáskanál teljességgel használhatatlan találmány, a teáskanál az igazi kiskanál :)

Szóval a kávéskanál valóban kisebb, mint az úgynevezett "kiskanál", mert utóbbi alatt általában a teáskanalat értjük.

A férjed valószínűleg ugyanúgy megveti a kávéskanalat, mint én, és tudomást sem vesz róla :D.

2010. szept. 24. 14:36
 5/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen.

Azért egy kanalas orvosságnál nem mindegy, hogy mennyit mérünk ki, főleg egy 5 hónapos babánál... Ebből egy kávéskanálnyit kell adni. Ez vajon ugyanazt jelenti a gyógyszerészetben mint a vendéglátásban? :S

2010. szept. 24. 20:57
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

hmm általában a babagyógyszerekhez mértékegységgel legalább is egy vonallal jelzett mérőkanalat szoktak adni...

ha nem vagy biztos benne inkább a kisebbel adj minthogy többet kapjon.

jobbulást a picinek

2010. szept. 24. 21:23
 7/10 anonim válasza:
96%

A mokkás kanál amit a presszókávéhoz adunk.

Kávés és teás kanál a következő méret capuccinóhoz, teához, hosszú kávéhoz, desszertekhez.

Desszert kanál, amit főként csészés levesekhez szoktunk adni, és nem kerek formájú, mivel ez az erőleveses kanál.

Evőkanál a tányéros leveseké.

A "felszolgáló" meg pótvizsgázzon.

2012. júl. 18. 13:13
 8/10 A kérdező kommentje:
Köszi, jön a második gyerek, úgyhogy nála még hasznos lehet a megkésett válasz! :)
2012. júl. 18. 16:39
 9/10 anonim válasza:

Párszor már belefutottam ebbe, de mindig bosszantott az elsők között válaszolt "felszolgáló" magabiztossága.

A 7. hozzászólás tökéletes, annyit fűznék még hozzá, hogy a "teáskanál" kifejezést amikor én tanultam, nem használtuk. Pontosabban a szakoktatómnak agyvérzés közeli állapotban pattant az agya, ha valaki kiejtette a száján. Az a kávéskanál, amit a teához is adunk, viszont mivel a köznyelvben a teáskanál kifejezés megvan, így keresnek hozzá egy tárgyat, ami legjobban hasoníthat méretében funkciójában az elképzeléshez. Az pedig a kávéskanál.

Az elsők között válaszolt felszogáló lehet, hogy csak nyári munkában tanulta a többi diákmelóstól a felszogálást?

2020. márc. 30. 09:12
 10/10 anonim válasza:
100%

Régről csak mokkásra (kicsi, mert az apró feketekávés csészékből a nagyobb kiesett volna) és kávésra emlékszem. Aztán a 70-es években megjelentek a nyugati (talán holland) eredetű fémdobozba csomagolt (ÉCsV) teák (Earl Gray, stb.).

Ezekre rá volt írva a készítés módja, gondolom angolból fordítva teaspoon = teáskanál. Én itt találkoztam ezzel a kifejezéssel először.

2021. jún. 11. 10:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!