Lekvár főzés? Dunsztolás? Befőző celofán?
Sziasztok!
Hogy kell lekvárt főzni? Száraz dunsztolni? És hogy kell ezt a hülye celofánt használni rá?
Csináltam ma szeder és sárga barack lekvárt az egyik recept írt dunsztolást a másik nem. Celofánról egyik se írt se a net,hogy kell használni így a szeder lekvárt mikor betöltöttem rá raktam a celofánt és begumizatam + rá a fedő de azok már nem úgy mennek rá mert bébi ételes üvegbe csináltam aminek már nem nagyon megy vissza a kupak. Aztán jött anyósom aki a barack lekvárokat úgy foliázta,hogy a celofánokat vízbe áztatta rá rakta és gumi nélkül csak rá csavarta....Ugye hogy ezt nem így kell? Eleve rá se tapadt meg ugye a fedők se jók már teljesen....Igy szerintem mindegyik lekvár mehet majd a kukába és vagy 20üvegnyi van...
Ha normálisan van megcsinálva a lekvár akkor meddig áll el?
Nem tdom, hol kerested, de a gugli kidob egy csomótalálatot...
pl: [link]
A lekötésre használt celofánt alkohollal, rummal vagy tiszta vízzel megnedvesítve feszítsük az üveg szájára, mindig dupla rétegben, és gumigyűrűvel vagy zsineggel rögzítsük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!