2022ben olcsó ételek?
2022-ben is ugyanazok az olcsó ételek, mint korábban, csak összességében drágábbak, mint ezelött 5 évvel.
Olyanokat nem fogsz találni, amit most is annyiból ki tudsz hozni, mint akkor.
Pont ugyanazok olcsóak, mint tavaly, meg tavalyelőtt vagy 10 évvel ezelőtt, mivel egységesen szállt el mindennek az ára.
Úgyhogy nyugodtan olvasgasd a sok régi kérdést, nem kell újat kiírni.
Térj át az olajról a zsírra, mert hacsak nem olívát használsz, a többi ipari hulladék, amiket nem is tudni miből kutyulnak össze. A világon nincs annyi napraforgó, mint amennyi "napraforgó" olajat árulnak.
A margarint össznépileg illik megvetni, mert olajból készül, de az olajat - ami méregdrága és egyre hígabb - literszámra vedeljük ételalapanyagként.
A zsír egészségesebb - már amennyiben ebben a témában lehet egészségről beszélni - és összességében, a végeredményt tekintve, sokkal olcsóbb (még).
Nyilván vannak dolgok - krumpli, hal, fánk, lángos - amiket olajban jobb sütni, de az általános főzéshez tökéletes a zsír. A kaják finomabbak és teltebb ízűek és abból is lehet keveset (diónyit) használni, nem kell zsírban tocsognia az ételnek.
Szűkös anyagiak mellett nyilván nem lehet ínyenc reformkonyhát vinni, de lehet hagyományos konyha mellett is úgy összeválogatni a heti menütervet, hogy egyensúlyban legyenek benne a tápanyagok.
Én két kamasz mellett négyünkre főzök és tapasztaljuk az egyre növekvő árakat, de így is feléből kihozom az étkezést, mint sokan kettőjükre, holott mindenért fizetünk, nincs kertünk.
Mégis nálunk mindenki makkegészséges és nincs elhízva.
Hagymás voroslencsefasirt
Falafel
Rakott zoldbab
Stb stb. A szárazáru az olcsó (lencse, bab, sargaborsó, bulvur, rizs stb)
4-es: "A margarint össznépileg illik megvetni, mert olajból készül, de az olajat - ami méregdrága és egyre hígabb - literszámra vedeljük ételalapanyagként."
A margarint NEM AZÉRT vetik meg, mert olajból készült, hanem AHOGY KÉSZÜL, egy csomó káros vegyi anyagot töltenek hozzá, hogy megfelelö állaga legyen!
Egyébként az étolajok nem ártalmasak, és ha neked nincs sincs fogalmad arról, mennyi napraforgót termesztenek, attól még böven elég terem aka´r dupla ennyi olaj elöállítására is.
Egyszerű ételeket, általában minimális hússal. Az idény zöldséget kell észben tartani, meg járni piacra, több boltba.
Igen, szegénynek lenni sok időt vesz el, de a rutin megkönnyíti.
Pásztortarhonya
Krumplis tészta
Lecsó
Zukkini fasírt
Rakott krumpli
Rongyos köménymagos tojásleves
Hajába sült krumpli valami maradék szósszal vagy pörkölttel, esetleg sajttal töltve
Hamisgulyás
Tökfőzelék
Töpörtyű kenyérrel és savanyúsággal
Káposztás tészta
Spenót
Sóska
Finomfőzelék
Csilisbab
Borsófőzelék
Nekem a zsír íze undorító, teljesen felesleges vele főznöm, mert nem fogy el. Szóval én köszi, de maradok a repce olajamnál. Illetve van egy icipici kis kókusz, szezámmag meg oliva olajam, pár csepp úgy mutatóba az íze miatt.
De egyébként semmilyen ételt nem vetek meg, a szükség nagy úr. Én is sok furát összeettem már a hónap végén, szóval senki feje felett nem fogok pálcát törni. Ha nálatok erre telik, ezt szeretitek, akkor jó étvágyat hozzá, egyétek, egészségetekre váljék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!