Pénztárcakímélő, könnyen elkészíthető finomság?
én ilyenkor általában kráter sütit szoktam csinálni :D az gyakorlatilag egy pudingos piskóta, cukros tejföllel :D
meg nagyon szeretem a sima piskótát is, akár csak magában is, meg csokiöntettel is :D amit kakaóból és vízből szoktam csinálni, kis keményítővel, hogy sűrűbb legyen :D
Ez a jó recept! Annyi, hogy a töltelék rózsaszínhez kicsit közelebbi legyen, olyan közepes pirosas, nem 3:1 az arány hanem kb. 1 púpos ek. kell egy müzlistálnyi cukorhoz és bátran keverj be ennyit, mert a leírtnál sokkal több töltelék kell! Szárazon fura, de megsülve, kicsit karamellásan már állat király!!! Jó magas tepsibe tedd, kb. 2 ujjnyi szeleteket felállítva és ne szorosan, mert kibugyoghat az olvadt cukor alulra!
A banános muffint imádom, mert lényegében megtrancsírozott, elnyomódott banánt is menthetsz. Megtöröd és egybeborítva kihabosítod, van vagy kemény 5 perc bekeverni! Fahéjas porcukorral, csokis krémmel, csokival vagy anélkül is finom és jó könnyű! ;)
12 darabhoz:
25 dkg liszt
3 nagy banán
14 dkg cukor
8 dkg vaj
2 tojás
1 teáskanál sütőpor
1 teáskanál (nem púpos különben kiérezni az ízt, és igen mindkettő kell bele) szódabikarbóna
csipet só
1 tábla csoki
Vegyítsd a lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát és a sót.
Egy másik edényben villával vagy kézzel törd össze a banánt, géppel dolgozd össze a cukorral, a tojással és az olvasztott vajjal jó habosra.
Keverd bele a tört csokit (elhagyható).
Forgasd hozzá kanállal a lisztes elegyet.
180 fokon 20-25 perc tűpróbáig (halvány sárgás-barna lesz belül fekete szálakkal a banán rostoktól)
Nagyon finom, egyszerű, sütéssel együtt 20 perc és csokin kívül minden megtalálható otthon:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!