Olcsó főtt ételek? 4000 forintunk maradt fizetésig
Én is kiserletezgetek itt. Most pl
Azt csináltam, hogy hét elején vettem egy tálca szeletelt bacon-t. Hozza egy csomag fodros kockát, krumplit, tojást, ( Liszt volt itthon ), gombát, tejfölt.
Hétfőn - kedden gomba pörkölt volt kis baconnel, házi galuskaval . Szerdan tojásos galuska, csütörtökön tejfölös pirított baconos tészta, ma lebbencs leves, utána tepsiben sült burgonya baconnel, tojással lesz. Mi azért hétvégére tervezünk rántott húst is, de ezen kívül elég egy hétre és ügyesen 4000ftbol megoldható :)
Krumplis tészta, Tojásos tészta vagy nokedli, jó sokat lehet csinálni és olcsó.
Rakott krumpli besamel mártással, olcsóbb,mint a tejföl.
Tök/Lencsefőzelék.
Amihez tudsz házi kenyeret sütni olcsón.
Keverj össze 435 ml tejet vagy egy kevés ecettel, (kb 1 kanál) vagy citromlével,ez be fog sűrűsödni 15 perc alatt.
Ha ez kész, keverj hozzá 560 g
fehér lisztet, másfél kiskanál sót, és másfél kiskanál szódabikarbónát.
Keverd össze, picit gyúrd meg, de maximum 8x.
Utána ráteszed a tepsire, bevágod a tetejét, és 20 percet sütöd 200 fokon. És kész is az ír szódakenyér.
Én mindig ezt sütöm,ha meg vagyok szorulva. Rendkívül olcsó.
Azért az sem mindegy mikor van fizu, és mid van otthon
Nálam ilyenkor a főzelékek, tészták játszanak
Paprikáskrumpli
De pl egy palacsinta sem drága, és házi lekvárom mindig van.
Rántott leves, pirított kenyérkockával
Ha 3.-án kapod a fizud akkor ez eléggé problémás.
Amúgy a paprikás krumpli az örök favorit.
Mid van otthon és hány napig kell kibírni és hány főre kell főzni?
De amúgy legolcsóbban és relatív egészségesen rizs, lencse, máj, tojás, mirelit zöldség alapanyagból jössz ki
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!