El kell mosni az edényt főtt tojás készítése után, vagy a felforrt víz már eleve fertőtleníti?
Figyelt kérdés
Ha esetleg maradt volna rajta némi fekália... :D2022. júl. 14. 20:34
1/8 anonim válasza:
Én el szoktam mosni, szerintem úgy higiénikus.
4/8 anonim válasza:
Én el szoktam. A vízkő is rárakódik...
5/8 anonim válasza:
A tojásból is kifő ez-az, rásül a fazék belsejére egy vékony fehérjeréteg. Én mindig elmosom, még a forralt vizes fazekat is.
7/8 anonim válasza:
El szoktam mosni vízkő miatt is.
8/8 anonim válasza:
Érdemes. A fertőtlenítés csak egy dolog...
Viszont forralás közben távozik a vízből a benne oldott CO2 nagy része, és így az ahhoz kötött karbonátok kicsapódnak.
Magyarul lesz az edény alján egy ilyen morzsalékos fehér cucc, ami vékony rétegben az egész edényt bevonja.
Ez, a változó keménységet adó (kalcium, magnézium) ásványok, ami vízkő formájában ráragad az edényre. És újabb főzésnél újabb rétegek rakódnak le.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!