Mondanátok egyszerű és főleg olcsó főtt étel recepteket?
Gyűjtsünk össze minnél többet az egyszerű és főleg olcsó ételek felsorolásával és azok receptjével.
Amikhez olcsó, mindenütt kapható, és nem romlandó vagy lefagyasztható alapanyagok kellenek, nem sok műveletből áll az elkészítés, kevés edény koszolódik össze.
Amiket már ismerek és jól el tudom készíteni:
tejbegríz
tejberizs
krumplis tészta
káposztás tészta
túrós tészta
paprikás krumpli
tepsiben sült csirke + krumpli
rakott zöldbab
rakottkrumpli
zöldbab főzelék
lencseragu
sárgaborsó ragu
csirkemáj pörkölt
hagymás sült csirkemáj
borsópörkölt makarónival
vörösbab pörkölt rizzsel
Eddig ezeket tanultam meg elkészíteni. Ti miket ismertek még?
Hasznos lenne, ha ezekhez a pörköltös cuccokhoz nokedlit csinálnál, sokkal olcsóbb és sokkal finomabb!...és nem egy nagy durranás átküldeni a nokedlinyomón.
Egyéb ötletek:
- Töltött csirke farhát, krumplival, káposztasalátával
- Majonézes krumpli/tojás/zöldség akármi házi majonézzel, így:
https://www.youtube.com/watch?v=rzj-iNCMiaA
- Fasírt (fél kiló húsból 12-14 db normál nagyságú) krumplival/rizzsel/főzelékkel
- Kakaós/fahéjas/almás palacsinta, előtte frankfurti leves (egyéb töltelék, túró, lekvár stb. drágák)
- Lapcsánka fokhagymás tejföllel
...
aztán még gondolkozom.
Rögtön megakadt a szemem a rakott krumplin. Krumpli, tejföl sajt, kolbász, tojás... nem valami olcsó. De nem kell törnöd a fejed, a receptoldalakon általában bejelölheted, hogy olcsó kajákat keresel. Csak úgy hirtelen:
Igen, főleg a csirkemáj, az nem túl drága és az is hús, nem? Fehérje biztos akad benne.
Köszönöm a Horváth Ilona szakácskönyvet le tudtam tölteni. Remélem sok hasznos, praktikus dolgot olvashatok majd benne, mert sajnos még csak kezdő főzőcskéző vagyok :/ "kezdő rántottázó"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!