Kedvencem a hagymás mindentbele egybetál.
Megpirítok olajon egy nagyobb adag hagymát.
Összeszedek minden maradék zöldséget, konyhamaradékot. Ezt elkezdem az üvegessé puhult hagymára adagolni, először a szálasabb dolgokat, mint: káposztatorzsa, szottyadtabb répa, karalábé. (Mondom, bármi jó, amit más már a levesbe is sajnált, vagy egyszerűen csak elfelejtettek felhasználni, és holnap már úgyis kidobnák.)
Ahogy ezek kezdenek puhulni, ízlés szerint adok hozzá fűszereket, általában szag után választok, ami éppen van, de pld oregánó, kakukkfű, ilyesmi jó szokott lenni. Sót általában csak a végén teszek bele, azt felesleges menet közben méricskélni, (meg nem is tudom előre az arányokat,) úgyse kell belefőnie.
Folyamatosan kevergetem, hogy le ne égjen, közben teszem hozzá sorra a puhább, levesebb zöldségféléket is: lecsópaprika, paradicsom, stb., szintén ami épp akadt. (Érdemes már előre feldarabolni, hogy ezzel se kelljen a kavargatás közben vacakolni, hanem ez már gyorsabban menjen.) Utolsó adalékként megteszi a tegnapról megmaradt leves vagy főzelék zöldségje is, ha most utoljára kerül bele, még egy kicsit bátrabb fűszerezéssel ebben az "egybetálban" új értelmet nyer az is.
Ha egy kicsit pikánsabb, kínaiasabb ízt akarok, teszek még savanykásabb gyümölcsökből is, de ha direkt olcsó verzió, akkor ehhez pld a maradék almahéj is remekül megteszi, úgyis szétfő.
Ha nincs otthon semmi más, akkor ezzel tulajdonképpen kész is, de ha nagyon sok lét eresztett, akkor a végén bele lehet dobálni apróra vágott maradék száraz kenyereket; vagy ha ragusítani akarom, akkor még rottyantom egy kicsit bármilyen olcsó sörben; stb, lehetőségek szerint.
Vagy az egyik kedvencem, mint "luxus verzió", amikor a végén ráütök a tetejére két tojást.
Paprikás krumpli
Sült krumpli + tükör tojás
Krumplis tarhonya
Paradicsomos káposzta
Krumplis tészta
Káposztás tészta
Pfúúúú, első, ezt Te tényleg megeszed?
"bele lehet dobálni apróra vágott maradék száraz kenyereket", "rottyantom egy kicsit bármilyen olcsó sörben"
Én tulajdonképpen bármit megeszek, de ez nekem nagyon bizarrul hangzik...
Más is megeszi, ha nem árulom el előre, hogy hogyan készült :D
Egyébként miért pont a száraz kenyerekkel, meg a sörös ragusítással van bajod? Az almahéjon jobban ki szoktak akadni...
Nem tudom, hogy is írjam... a száraz kenyértől olyan "moslékosnak" tűnik nekem. Ahogy olvastam, rögtön bevillant egy kép gyerekkoromból, ahogy vittük a disznóknak a kaját :) Talán ezért. Vagy nem tudom :)
Szóval nem bántásnak szántam, csak valahogy rögtön erre asszociáltam. A zöldségekkel, meg az almahéjjal sincs semmi bajom, sőt, csak ezt a száraz kenyeret nem tudom megemészteni :)
Szia!
Már valahol itt a Gyakorin írtam, de most nem találom :-)
Tehát: főzzél egy adag nokedlit, dinsztelj hagymát, tegyél bele mindenfélét, amit otthon találsz (felvágott, zöldségféle), keverd össze az egészet, tedd tűzálló tálba/tepsibe és süsd át. A tányéron tehetsz rá reszelt sajtot, tejfölt.
Nálunk mindenki nagyon szereti :-)
Az elso nekem inkabb gusztustalan,mint praktikus otlet,bocsanat.
Kerdezo,ez attol fugg te mit tartassz olcsonak es egyszerunek,de megprobalok segiteni.:) Tocsni, fott teszta dejoval,makkal vagy grizesen. Hamis vargabeles tejfollel, tejberizs, tejbegriz, fozelek fasirttal vagy virslivel, rizseshus, tarhonyas hus,paradicsomos husgomboc.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!