Hogyan lehet őszibaracklekvárt készíteni sütőben?
Figyelt kérdés
2022. aug. 4. 21:39
11/14 A kérdező kommentje:
Kedves #10-es szerinted hány fokon kell? Én lábasban próbáltam kb. 11 cm magas volt a héjnélküli, kisebb darabokba felszelt barack alapanyag.
2022. aug. 6. 15:24
12/14 anonim ![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
válasza:
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Elöször 120-130 fok között kezdem, de nem teszek rá alufóliát, mert attól lesz sok leve. Így is enged valamennyit, amikor van alatta valamennyi, akkor felcsavarom 150 fokra és megvárom, amíg besürüsödik - 2-2,5 óra általában elég.
A tepsibe meg kb 6-8 cm magasan van a gyümölcs, én a héjat rajta szoktam hagyni és a félbevágott gyümölcsöt kb 1-1,5 cm-es szeletekre vágom.
(Meg a barackokhoz - öszihez is meg a sárgához is - teszek 1-2 rúd vaniliát, nagyon kellemes aromát ad.)
13/14 A kérdező kommentje:
#10,12-es köszönöm. Sikerült, 200 fokon 2,5 óra tepsiben, 3-szor megkeverve.
2022. aug. 7. 10:12
14/14 anonim ![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
válasza:
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Örülök, hogy tudtam segíteni és sikerült - nekem mindig nagy elöny, hogy nem kell ott állni mellette, hanem közben mást is tudok csinálni.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!