Hogyan készítitek el a rizses húst?
Figyelt kérdés
Itt volt nemrég egy kérdés,hogy ki szereti.Én meg megkívántam,de még soha nem csináltam.2010. szept. 22. 20:40
1/7 anonim válasza:
Zsíron vöröshagymát dinsztelek,ráteszem az apróra vágott húst,(disznót,esetleg marhát szoktam.) Fűszerezem:só,bors,bazsalikom. Öntök rá vizet. Amikor a hús már majdnem puha.beleteszem a rizst. Pótolom a vizet és lassú tűzön.néha megkevergetve készre főzöm. Ha kell,akkor melegvizet öntök hozzá.
2/7 anonim válasza:
Mi úgy szoktuk, hogy megcsináljuk pörköltet, megpároljuk a rizst és most jön a plussz amit a környékünkön csak mi szoktunk így csinálni: sárgarpát, fehérrépát, zellert és karalábét megpucolunk apró kockára vágunk. Olajat melegítünk egy lábasban beletesszük a zöldségekt egy pici vizet és fedő alatt puhára pároljuk. Végük a párolt zöldségeket, rizst és a pörköltet összekeverjük.
3/7 anonim válasza:
csinálok pörköltet csak annyi különbséggel hogy a hagyma mellett sárgarépát és fehérrépát is pirítok.megpárolom a rizst és össze keverem!!mi nagyon szeretjük!
4/7 anonim válasza:
Én nem párolom meg külön a rizst. Megcsinálom a pörköltöt, és amikor már majdnem kész beleteszem a rizst, és felöntöm rizzsel. Időnként én is teszek bele gombát, borsót, sárgarépát, mikor milyen kedvem van.
5/7 anonim válasza:
mi a pörköltköz mindig jó sok gulyáskrémet adunk nagyon jó ízt ad neki és a színe is szép piros lesz nem olyan fakó mint a napköziben
6/7 anonim válasza:
na én is leírom az az én rizseshúsomat. semmi különös, lapockából csinálok egy jó sűrű szaftos pörköltet, teszek bele egy kis paprikát paradicsomot is. a rizst külön főzöm
félkészre, és mikor még roppanós akkor keverem a pörköltbe. mi jó csípősen szeretjük, így erőspaprika és bors is kerül bele.
lefedem és hagyom, hogy a szaftban a rizs megpuhuljon, de akkor már elzárom a gázt alatta.
a mult hét végén csináltam éppen, hétfőn mesélem a kolleganőmnek, hogy mit főztem.
édesen megkérdezte, hogy mucukám ti is tarhonyával készítitek a rizseshúst?:)))
mondom, nem szívem, mi rizzsel szoktuk:)))
bearanyozta a napomat.
na sziasztok
üdv
7/7 anonim válasza:
Én elindulok egy pörkölttel, csak teszek bele felkarikázott paprikát, paradicsomot. Kb. fél órát főzöm, majd olajon megpirítok egy adag rizst, beleborítom a pörköltbe, felöntöm vízzel, megvárom, míg felforr, átöntöm egy jénaiba, beteszem a sütőbe, és takarékon sütöm kb. 1 órát. Nagyon frankó lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!