Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan készítitek el a rizses...

Hogyan készítitek el a rizses húst?

Figyelt kérdés
Itt volt nemrég egy kérdés,hogy ki szereti.Én meg megkívántam,de még soha nem csináltam.
2010. szept. 22. 20:40
 1/7 anonim ***** válasza:
84%
Zsíron vöröshagymát dinsztelek,ráteszem az apróra vágott húst,(disznót,esetleg marhát szoktam.) Fűszerezem:só,bors,bazsalikom. Öntök rá vizet. Amikor a hús már majdnem puha.beleteszem a rizst. Pótolom a vizet és lassú tűzön.néha megkevergetve készre főzöm. Ha kell,akkor melegvizet öntök hozzá.
2010. szept. 22. 20:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Mi úgy szoktuk, hogy megcsináljuk pörköltet, megpároljuk a rizst és most jön a plussz amit a környékünkön csak mi szoktunk így csinálni: sárgarpát, fehérrépát, zellert és karalábét megpucolunk apró kockára vágunk. Olajat melegítünk egy lábasban beletesszük a zöldségekt egy pici vizet és fedő alatt puhára pároljuk. Végük a párolt zöldségeket, rizst és a pörköltet összekeverjük.
2010. szept. 22. 21:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
csinálok pörköltet csak annyi különbséggel hogy a hagyma mellett sárgarépát és fehérrépát is pirítok.megpárolom a rizst és össze keverem!!mi nagyon szeretjük!
2010. szept. 22. 21:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Én nem párolom meg külön a rizst. Megcsinálom a pörköltöt, és amikor már majdnem kész beleteszem a rizst, és felöntöm rizzsel. Időnként én is teszek bele gombát, borsót, sárgarépát, mikor milyen kedvem van.
2010. szept. 22. 21:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:
58%
mi a pörköltköz mindig jó sok gulyáskrémet adunk nagyon jó ízt ad neki és a színe is szép piros lesz nem olyan fakó mint a napköziben
2010. szept. 22. 21:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim ***** válasza:

na én is leírom az az én rizseshúsomat. semmi különös, lapockából csinálok egy jó sűrű szaftos pörköltet, teszek bele egy kis paprikát paradicsomot is. a rizst külön főzöm

félkészre, és mikor még roppanós akkor keverem a pörköltbe. mi jó csípősen szeretjük, így erőspaprika és bors is kerül bele.

lefedem és hagyom, hogy a szaftban a rizs megpuhuljon, de akkor már elzárom a gázt alatta.


a mult hét végén csináltam éppen, hétfőn mesélem a kolleganőmnek, hogy mit főztem.

édesen megkérdezte, hogy mucukám ti is tarhonyával készítitek a rizseshúst?:)))

mondom, nem szívem, mi rizzsel szoktuk:)))

bearanyozta a napomat.

na sziasztok

üdv

2010. szept. 23. 10:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 anonim ***** válasza:
Én elindulok egy pörkölttel, csak teszek bele felkarikázott paprikát, paradicsomot. Kb. fél órát főzöm, majd olajon megpirítok egy adag rizst, beleborítom a pörköltbe, felöntöm vízzel, megvárom, míg felforr, átöntöm egy jénaiba, beteszem a sütőbe, és takarékon sütöm kb. 1 órát. Nagyon frankó lesz.
2010. szept. 23. 17:56
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!