Bablevesbe hogyan kell habarást készíteni?
Figyelt kérdés
Receptben csak annyi van leírva, hogy habarást készítünk, azt hogy kell? Tejföl + liszt, és kész? Vagy hogyan? Köszi2010. szept. 22. 19:08
1/6 anonim válasza:
tejföl+liszt, de totál csomómentesre kell ám keverni :D
2/6 anonim válasza:
Anyu rántást szokott bele csinálni, pirospaprikát tesz bele, vízzel hígítja fel és azzal sűríti be a levest.
3/6 anonim válasza:
habarással így: egy tálkába (ne legyen nagyon pici) áttöltöd a tejfölt, elkevered. ebbe azután beleteszed a lisztet, és lehetőleg egy habverővel csomómentesre kevered.
ezután egy vagy egy fél evőkanállal átmersz a forró levesből, csomómentesre kevered megint. ezt megismétled még 2-3-szor. (ennek az a célja, hogy a forró levesbe érkezve a tejföl ne csapódjon ki.)
ezután a tejfölt átöntöd a levesbe, és jól átkevergeted, majd legalább 5 percig főzöd még, hogy ne legyen lisztes ízű.
bármilyen habarást csinálhatsz így ;)
4/6 anonim válasza:
3. voltam, habarás: természetesen nem evőkanállal, hanem merőkanállal mersz a tejfölbe levest...
5/6 anonim válasza:
Nem tudom, mennyire vagy kezdő, de gondolom, igen, ajánlom Nemere Ilona - Szakácskönyv kétbalkezeseknek című könyvét, az Alexandra kiadónál 850 forintért megrendelheted :)
6/6 A kérdező kommentje:
Annyira azért már nem vagyok kezdő, de bablevest még csak rántással csináltam, és nem tudtam habarni hogyan kell. Isteni lett egyébként:) Köszi a válaszokat.
2010. szept. 23. 21:22
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!