Hogyan készül a tökéletes lecsó?
Nálam:
Általában 1 kg paprikából, 3 hagymából és 2-3 közepes paradicsomból készítem.
Füstölt szalonna zsiradékon megpirítod a nagyon apróra vágott hagymát, teszel rá egy kevés pirospaprikát, (ez nem pörkölt!) ráaprítod a paradicsomokat, leheletnyit sózod, megkevered, lefeded és visszateszed a legkisebb lángra, hogy éppen csak pötyögjön, hogy a hagyma elfőjön, ne rocogjon félig nyersen a lecsóban.
Ekkor kezded felvágni a megmosott zöldpaprikát, neked tetsző formára (karikára, kockára, hasábra, stb)
Mikor ezzel megvagy, ráteszed a paradicsomos hagymára, összekevered, készre sózod. Amíg kidobja a saját levét addig fedő, utána leveszed róla, hogy sűrű zaftja legyen.
Amikor kellő puhaságú a paprika, akkor kész.
Ha akarsz bele kolbász vagy virslikarikákat, azt ekkor teszed bele, mert átveszi a lecsó forróságát, de az íze benne marad.
Vigyázni kell, hogy a paprikát ne főzd rommá, mert a lecsóban még lezárás után is puhul a melegtől!
#13: pedig bőven nem fő szét a hagyma annyi idő alatt.
Aki konyít kicsit a főzéshez az tudja jól, hogy a hagymát érdemes túlfőzni, hogy sokkal szaftosabb és ne vizes legyen a végeredmény.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!