Hogy készül a tepsis csülök?
Figyelt kérdés
2010. szept. 21. 19:46
1/4 anonim válasza:
Nem tudom mire gondolsz pontosan, de én szoktam tepsiben csülköt sütni. Előző nap jól besózom, több füszert nem szoktunk rátenni, mert a csülöknek van egy karakteres,különleges ize, amit nem kéne elnyomni.Másnap mélyebb edénybe teszem, és kb l dcl zsiron körbe sütöm, kérget sütök rá, majd l dcl vizzel felöntöm, és alufóliával szorosan lezárom. Kb l70 fokos sütőben 2-3 órát sütöm a mésfél, 2 kg-os egybe csülköt. Majd óvatosan belesek a fólia alá, puha-e? azért igy, mert lehet, hogy még vissza kell tenni, és ha feltéped, már nehezebb. Ha puha, fólia nélkül még legalább fél órát sütöm kicsit nagyobb lángon. Ha szerencséd van, akkor "kipattog" -ropogós lesz a bőre. A disznó korától függ.A bőrét a sózás után be is lehet kockázni.A végére szétnyilnak a kockák.Lehet variálni krumplival,hagymával,paradicsommal ,paprikával, de maga a csülök igy készül.Nem tudom erre gondoltál-e?
2/4 anonim válasza:
szia! én sós, babárleveles, borsos, fokhagymás vízben megfőzöm a csülköt, hogy a csontját ki lehessen húzni.utána zsírozott tepsibe teszem, megkenem a bőrét egy kis zsírral
körberakom kockára vágott krumplival,közékeverek gyöngyhagymát, vagy negyedelt pici hagymát és az egészet forró sütőben pirosra sütöm.
tálaláskor frissen préselt fokhagymával megszórom, és egy kis pirospaprikával.
nálunk ez a csülök Pékné módra.
üdv.
3/4 anonim válasza:
Én is meg szoktam főzni előtte, hogy jó omlósz :) legyen. Azt szokták mondani, hogy kilónként 1 órát kell főzni. A vizébe mehet fokhagyma, hagyma, babérlevél, só, bors. Utána kihúzom a csontját és nagyobb szeletekre vágva teszem egy tepsibe. Felkarikázott hagymát szoktam még mellé tenni és ilyenkor még mehet rá vmi fűszer (ízlés szerint). Krumplit is rakhatsz mellé, de én van, hogy tört krumplival eszem. Egy jó pofa sör is dukál hozzá (meg is locsolgathatod egy kicsit vele). Hú, de éhes lettem :)
4/4 A kérdező kommentje:
köszönöm mindenkinek,első-nem volt elképzelésem róla,őszintén szólva egy könyvet olvastam amiben valaki tepsis csülköt sütött és én nagyon megkívántam :)kiváncsi voltam,hogy hogyan készül,meglesz sztem még ezen a héten:D
2010. szept. 22. 17:49
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!