Ha kapok készen egy főzeléket, de költséghatékonyságból túl hígra csinálták, utólag hogy sűrítsem be?
Figyelt kérdés
közétkeztetést képzeljetek el, de kicsit meguntam hogy minden főzelék inkább leves, bár melegen érkezik, de nem lesz sűrűbb ha kihűl se. holnap is főzelékes nap, most finomfőzelék. ha ott frissiben átdobom az ételhordóból egy kislábasba, besűríthetem még valahogy? minimális liszt vízzel elkeverve megoldaná? meddig forraljam utána hogy eltúnjön a lisztes íz? vagy van egy kis étkezési keményítőm is, bár azt sem használtam még így "utólag", nem akarom elrontani2022. jún. 26. 19:35
1/6 anonim válasza:
Főzz krumplit és pürésítve tedd bele.
2/6 anonim válasza:
kevés étkezési keményítővel. Keverd el kevés hideg viízben, adj hozzá pár kanállal a felforralt főzelék levéből (hőkiegynlítés), és ezt a keveréket öntsd bele a főzelékbe. Összerottyantod és kész.
3/6 anonim válasza:
Attól függ mennyire vizes. Ha keveset kell csak sűríteni, akkor egyszerűen forrald ki belőle a felesleges víztartalmat.
4/6 anonim válasza:
Ha utánahabarsz, akkor kóstold meg hogy veszített-e a fűszerességéből.
6/6 anonim válasza:
Habarni szoktam kukoricakeményítővel vagy rizsliszttel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!