Utólag főzeléket sűríteni lehetséges?
Figyelt kérdés
van egy kifőzde helyben, sajnos utóbbi időben szokásukká vált hogy túl hígak maradnak a főzelékek. ha hazahozom utólag és lisztezném az elrontaná? vagy étkezési keményítővel esetleg? azzal még sosem dolgoztam2019. ápr. 18. 19:21
1/2 anonim válasza:
Lisztes kötéssel is lehet (liszt kevés hidegvízzel elkeverve) keményítővel is lehet (ugyanígy) arra kell figyelni, hogy ilyenkor már hamar leég, mert azért viszonylag sűrű , úgyhogy kevergetni kell . Ha felfőtt, akkor vékony sugárban kis adagokban hozzáönteni a sűrítő anyagot, kiforralni, és kész.
2/2 anonim válasza:
Igen lehet. Kerdezd meg a kifőzdében,hogy mivel sűrítik ott a főzeléket,és te is azt használd. Akkor nem sokat változik az íze. Legfeljebb picit utána sózol. Először forrald fel újra,majd készíts egy rántást vagy habarást esetleg,ésctedd bele. Én utólagos habaràst szuron keresztül szoktam atengedni,így biztos nem lesz csomós.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!