Sajttorta krémsajt nélkül lehetséges?
Falun élek, de nagyon szeretnem kiprobalni a héten a sajttortát. Mascarponet kaptam,de minde receptben eddig amit láttam, ott a krémsajt.
Ti hogy keszitetek el?
Hallottam, h a philadelfiai (tuti rosszul írtam, bocsi) a legjobb sajt bele.. de sehol sem találtam a városban sem..
2 hetente jarunk be a varosba, addig nem varok ha nem muszaj.
Esetleg ha csak mascarponet hasznalok?















Natur krémsajt kb.mindenhol kapható, nem fontos hogy Philadelphia legyen, bármilyen jó. Én is falun élek, és ha valami olyasmit szeretnék, ami éppen nincs a boltban, két nap alatt meghozzák, csak kérni kell.
Ezt a cikket azért linkeken, hogy lásd ezek közül bármelyik jó.
Ha mégsem kapnál, itt egy recept, így otthon is elkészítheted.










Sajttorta mascarponeból
1 bögre = 2,5 dl
A házi sajttorta hozzávalói
A tésztához
másfél bögre kekszmorzsa (lehetőleg Graham lisztes kekszből)
1/3 bögre olvasztott vaj
5 evőkanál cukor
A sajttöltelékhez
25 dkg mascarpone
másfél bögre cukor
4 tojás különválasztva
1 ek. citromlé
1 tk. vaníliaaroma
Így készül a legfinomabb házi sajttorta:
A sütőt melegítsd elő 170 fokra. A tésztához a hozzávalókat alaposan keverd össze, majd simítsd kb. 20-22 cm átmérőjű sütőtálba.
Tedd a sütőbe 10 percre.
A sajttorta töltelékéhez a mascarponét a cukorral, a tojássárgákkal, a citromlével és a vaníliaaromával robotgép segítségével keverd krémesre. A tojásfehérjékből keményre vert habot – lehetőleg lyukas fakanállal – adagonként keverd a sajtkrémhez. Az elkészült tölteléket öntsd a tortára, majd told az edényt a sütőbe 35 percre. A sütési idő lejártát követően kapcsold ki a sütőt, de a sajttortát még hagyd bent egy órát. Fontos, hogy addig ne nyisd ki a sütő ajtaját.
Amikor lehűlt, a sajttortát tedd hűtőszekrénybe, majd hidegen szeleteld.
Legjobb, ha már a fogyasztás előtti napon elkészíted.





Mindkettő krémsajt. Én édes süteményekbe mascarponét használok. Sós rágcsákba pedig Philadelphiát.
Én így tapasztaltam ki, nekem ez vált be.
Koszonom a tippeket.
Itt is meghozzák 2-4 nap alatt, ami kell, de nekem ma kellett elkeszitenem, mivel holnapra kell a torta.
Elfelejtettem írni, hogy sütés nélkúlihez kell. De azóta megnéztem egy csomó videót és receptet, sutessel keszulhoz javasoljak a kremsajtot + mascarpone krémsajtot is.
Sutes nelkulihez jo siman a mascarpone is.
Remelem finom lesz, mar a hutoben all!:)
Fehércsokisan készítettem el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!