Miért utólag kell a rántást beletenni az ételekbe?
Figyelt kérdés
Pl. levesbe. Az úgy nem ugyanoda vezet, ha az elején rászórom a zöldségekre a lisztet, kevés olajban elkeverem a pirospaprikát és hozzáöntöm és ebben főzöm meg a levesbevalókat?
mert a végén a rántással sűrítjük be, azért a végén kell, mert a vízbe először megkell főzni a zöldségeket, hozzávalókat, húst stb, és mikor már puha minden, utána berántjuk vagy behabarjuk a levesek vagy főzelékeket, még kb 5 percig kevergetjük, ezidő alatt besűríti a rántás a levest és elzárhatjuk a gázt. :)
2021. ápr. 15. 00:58
Hasznos számodra ez a válasz?
2/13 anonim válasza:
Csomósodás miatt.
2021. ápr. 15. 04:38
Hasznos számodra ez a válasz?
3/13 anonim válasza:
Én például a karfiol levest így csinálom.Előbb rántás.kis őrölt paprika.hideg vízzel felöntöm és megy bele a zöldség.
2021. ápr. 15. 06:35
Hasznos számodra ez a válasz?
4/13 anonim válasza:
Azert a fozes vegen, mert akkor derul ki, hogy mennyi rantast kivan az etel, hogy a jo allagot erjuk el.
Ha tulkeszul az etel, sokszor mar nem is kell suriteni (sok fozeleknel igy van) ... vagy eppen csak egy keveset.
2021. ápr. 15. 07:10
Hasznos számodra ez a válasz?
5/13 anonim válasza:
sok értelmes ember lepontoznak egy szakácsot 🤦🏽♀️ nem sok értelme van ide írogatni
2021. ápr. 15. 07:16
Hasznos számodra ez a válasz?
6/13 anonim válasza:
Staubolas ... igy hivjak, amikor kulon kipiritjuk az aprora vagott zoldsegeket, megszorjuk liszttel ... picit meg piritjuk es igy kerul bele a hus/csont alaplebe. Leginkabb ragu leveseknel szokas igy suriteni, de ez nem rantas csak egy suritesi forma.
A habaras sem rantas, ott ugye a tejfol/tejszin-liszt komboval suritunk.
Rantas az, amikor zsiradekon piritott lisztet hasznalunk a suritesre.
2021. ápr. 15. 07:16
Hasznos számodra ez a válasz?
7/13 anonim válasza:
Akkor rakjuk elore bele a rantast az etelbe, amikor annak a vegleges allagat az utolagos higitassal erjuk el.
Pl. a spenot fozeleknel elobb keszul a fokhagymas rantas, erre dobjuk ra a spenotot ... es a szukseges mennyisegu tejjel feleresztjuk.
2021. ápr. 15. 07:23
Hasznos számodra ez a válasz?
8/13 anonim válasza:
Leveseknél csinálhatod úgy is, ahogy írod, tehát liszt szórással, de a rántást főleg azért szokták a végén beletenni, mert ha már berántottad, elég könnyen lekap, aztán sikálgathatod a fazekadat.
2021. ápr. 15. 08:03
Hasznos számodra ez a válasz?
9/13 anonim válasza:
Kisebb eséllyel ég oda a kaja, ha a lében fő meg és utána sűríted. Rántással is kezdheted, de akkor állj a tűzhely mellett és kevergesd.
2021. ápr. 15. 08:17
Hasznos számodra ez a válasz?
10/13 anonim válasza:
én borsófőzeléket szoktam néha úgy csinálni, hogy a borsót szórom liszttel, átforgatom, pirítom kicsit aztán felöntöm. na igen, ilyenkor mellette kell állni és kevergetni, mert "lehúzza" a liszt, leégne ha nem kevergetném folyamatosan. ha előbb simán puhára főzöm a borsót, és úgy rántom be, akkor elég csak odarakni vízbe, és később visszanézni rá.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!