Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Miért utólag kell a rántást...

Miért utólag kell a rántást beletenni az ételekbe?

Figyelt kérdés
Pl. levesbe. Az úgy nem ugyanoda vezet, ha az elején rászórom a zöldségekre a lisztet, kevés olajban elkeverem a pirospaprikát és hozzáöntöm és ebben főzöm meg a levesbevalókat?
2021. ápr. 15. 00:35
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
44%
mert a végén a rántással sűrítjük be, azért a végén kell, mert a vízbe először megkell főzni a zöldségeket, hozzávalókat, húst stb, és mikor már puha minden, utána berántjuk vagy behabarjuk a levesek vagy főzelékeket, még kb 5 percig kevergetjük, ezidő alatt besűríti a rántás a levest és elzárhatjuk a gázt. :)
2021. ápr. 15. 00:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/13 anonim ***** válasza:
59%
Csomósodás miatt.
2021. ápr. 15. 04:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/13 anonim ***** válasza:
48%
Én például a karfiol levest így csinálom.Előbb rántás.kis őrölt paprika.hideg vízzel felöntöm és megy bele a zöldség.
2021. ápr. 15. 06:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/13 anonim ***** válasza:
82%

Azert a fozes vegen, mert akkor derul ki, hogy mennyi rantast kivan az etel, hogy a jo allagot erjuk el.


Ha tulkeszul az etel, sokszor mar nem is kell suriteni (sok fozeleknel igy van) ... vagy eppen csak egy keveset.

2021. ápr. 15. 07:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/13 anonim ***** válasza:
43%
sok értelmes ember lepontoznak egy szakácsot 🤦🏽‍♀️ nem sok értelme van ide írogatni
2021. ápr. 15. 07:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/13 anonim ***** válasza:
87%

Staubolas ... igy hivjak, amikor kulon kipiritjuk az aprora vagott zoldsegeket, megszorjuk liszttel ... picit meg piritjuk es igy kerul bele a hus/csont alaplebe. Leginkabb ragu leveseknel szokas igy suriteni, de ez nem rantas csak egy suritesi forma.


A habaras sem rantas, ott ugye a tejfol/tejszin-liszt komboval suritunk.


Rantas az, amikor zsiradekon piritott lisztet hasznalunk a suritesre.

2021. ápr. 15. 07:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/13 anonim ***** válasza:
79%

Akkor rakjuk elore bele a rantast az etelbe, amikor annak a vegleges allagat az utolagos higitassal erjuk el.

Pl. a spenot fozeleknel elobb keszul a fokhagymas rantas, erre dobjuk ra a spenotot ... es a szukseges mennyisegu tejjel feleresztjuk.

2021. ápr. 15. 07:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/13 anonim ***** válasza:
88%
Leveseknél csinálhatod úgy is, ahogy írod, tehát liszt szórással, de a rántást főleg azért szokták a végén beletenni, mert ha már berántottad, elég könnyen lekap, aztán sikálgathatod a fazekadat.
2021. ápr. 15. 08:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/13 anonim ***** válasza:
100%
Kisebb eséllyel ég oda a kaja, ha a lében fő meg és utána sűríted. Rántással is kezdheted, de akkor állj a tűzhely mellett és kevergesd.
2021. ápr. 15. 08:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/13 anonim ***** válasza:
100%
én borsófőzeléket szoktam néha úgy csinálni, hogy a borsót szórom liszttel, átforgatom, pirítom kicsit aztán felöntöm. na igen, ilyenkor mellette kell állni és kevergetni, mert "lehúzza" a liszt, leégne ha nem kevergetném folyamatosan. ha előbb simán puhára főzöm a borsót, és úgy rántom be, akkor elég csak odarakni vízbe, és később visszanézni rá.
2021. ápr. 15. 09:07
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!