Miért utólag kell a rántást beletenni az ételekbe?
Figyelt kérdés
Pl. levesbe. Az úgy nem ugyanoda vezet, ha az elején rászórom a zöldségekre a lisztet, kevés olajban elkeverem a pirospaprikát és hozzáöntöm és ebben főzöm meg a levesbevalókat?2021. ápr. 15. 00:35
11/13 Mansour válasza:
Én leveseknél szinte mindig a rántással kezdem. Főzelékeknél viszont tényleg megvan az a veszély, hogy könnyen leég az alja, ha a rántással kezdjük. De olyan zöldségeknél, amiket rövid ideig kell főzni, pl. sóska, spenót, tök, simán lehet rántással kezdeni a főzeléket.
És egy kicsit befolyásolja az étel ízét is. Minél tovább főzünk valamit, bizonyos ízek annál inkább gyengülnek. A pirított liszt és hagyma/fokhagyma + fűszerek íze élénkebb marad, ha a rántást a végén tesszük bele, és csak pár percig forraljuk vele az ételt.
12/13 anonim válasza:
a szakácsnak igaza van, én dietetikus vagyok, persze lehet rántással is kezdeni, kotyvasztgatni, elkészül úgy is az étel, de a zöldségek, húsok tápértéke és az ízek megtartása szempontjából fontos, hogy vízbe főzzük a lehető legtovább az alapanyagokat, nem véletlenül írnak és lektorálnak szakácskönyveket :))
13/13 anonim válasza:
Persze hogy igaza van, de az itt nem számított soha, ha valaki tud jót és jól válaszolni, a kérdésre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!