Nyúlpörköltbe csirke hús?
"Nem olyan markáns ízű egyik sem, a pörkölt fűszerei százszor dominánsabbak, mint ezeknek a húsoknak az ízei."
Én ezt így nem merném kijelenteni, tudniillik a csirkével szemben még a házinyúlnak is van egy jellegzetes íze
11-es, én meg jó pár száz adag nyúlétel, és pár ezer adag csirke étel elkészítése után válaszoltam azt, amit.
Ezért veled ellentétben, én meg ki merem ezt jelenteni, mert tudom, hogy miről beszélek.
(Egyébként javaslom, hogy értelmezd a válaszom többi részét is!)
" tudniillik a csirkével szemben "
Szemben???
Tudniillene egy olyan embernek, aki a kategóriában nem kérdezni, hanem válaszolni akar, hogy a csirkecombnak is van jellegzetes íze!
Meg azt is tudniillene, hogy egy fűszeres ételben ezek az ízek egybesimulhatnak, és kiválóan kiegészíthetik egymást!
"Szemben???"
Te még soha nem gépeltél félre?
"Tudni illene egy olyan embernek, aki a kategóriában nem kérdezni, hanem válaszolni akar, hogy a csirkecombnak is van jellegzetes íze!"
Nekem még több nyúl és csirkeétel elfogyasztása után sem tűnt fel hogy egyforma ízük lenne. A nyúl valahogy mindig markánsabbnak tűnt.
14 !
Nincs félregépelve semmi! Lassítsak, hogy tudj követni?
A 3 ? annak szól, hogy ezek szerint a csirkecombnak nincs jellegzetes íze, hiszen ellenpéldaként hoztad fel a nyúllal "szemben".
"Nekem még több nyúl és csirkeétel elfogyasztása után sem tűnt fel hogy egyforma ízük lenne. A nyúl valahogy mindig markánsabbnak tűnt."
Nem mondtam, hogy egyforma ízűek. Azt se, hogy valamelyik ne lenne markánsabb. Bár nem jelentősen, igazából én abszolút nem mondanám dominánsabbnak a nyulat!!!
persze nem egy 10 éves bak nyúlról beszélek, mint ahogy a csirke se egy 3 éves tyúk... Egy 4 hónapos, 3 kilós vágásérett nyúlról beszélek.
Egyébként ha már markáns ízek:
Egy tyúk, és egy marha közt jóval nagyobb ellentétek húzódnak!
Mégis százszor jobb egy vegyes húsleves, mint egyik, vagy másik, önállóan!
Tehát az, hogy valamelyik kicsit markánsabb, továbbra sem jelenti, még véletlenül se, hogy az kizáró ok lenne az együtt főzésre!
Épp ellenkezőleg, a különbségeket kiválóan ki lehet használni az ízek komplexebbé tételére!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!