Magyarországon ismerős a Fekete hegy szeletet?
Figyelt kérdés
Nálunk Szlovákiában (Felvidéken) ismert a Fekete hegy szelet (Černohorszký). A különbség a Párizsi sertés szelettel annyi, hogy a liszthez, tojáshoz (esetleg tejfölhöz) hozzá adunk foghagymát mégpedig panír előtt bekenjük vele a húst és a tojásba meg krumplit reszelünk. Mikor kisül sajtot reszelünk rá. Ismeritek? Illetve ha igen mennyire elterjedt Magyarországon? Egy két magyar nyelvű receptet is láttam.2022. ápr. 17. 14:09
A kérdező szavazást indított:
Igen
Nem
Hallottam már róla
17 szavazat
1/2 anonim válasza:
Van hasonló, mátrai borzas néven fut.
Mi a húsra általában csak sót teszünk, a bundája pedig egy tócsni (lapcsánka, lepcsánka, cicege, prósza, ki hogy ismeri)
tészta, és ezt ízesítjük, só bors, fokhagymával.
Az említett tócsni tésztát kicsit bevonóképesebbre kell keverni, a tócsniban több a krumpli, ebben a panírban picit több a liszt, víz, hogy alkalmasabb legyen bundázásra, de nem sokkal több!
A húst először lisztbe forgatom, hogy szárazabb legyen a felülete, és jobban rátapadjon ez a tészta.
Ha megsült, ízlés szerint lehet még rá tenni tejfölt, reszelt sajtot, akár reszelt füstölt sajtot.
2/2 A kérdező kommentje:
Igen pont most találtam meg a Mátrai borzast ami 95% megegyezik ezzel a szelettel.
2022. ápr. 17. 14:26
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!