Eddig mindig sikerült a sajttortam.Elozo alkalommal és mostis, valamiért nem lett kemény a habtejszin, így dermedes után levettem a kapcsot és elkezdett szetfolyni😅 megmenthető ha hűtő helyett fagyasztóban dermesztem?
Tovább kellett volna verni a tejszínt,ámbár mostanában kevés jót kapni a legtöbb vaj ledz mielőtt megkeményedne.
Kapart le az alapról és némi zselatin segíthet.
ha nem lesz kemény a habtejszín, ott már vesztett, a hűtőben sem lesz az
fagyasztóban dermesztheted, de ugyanúgy folyni fog amint kienged hűtőhidegre, szóvl az nem megoldás
biztos, hogy nem a porcukor hiánya a ludas
vagy rossz volt a tejszín és azért nem verődött fel keményre, vagy nem volt elég hideg a tesjzín stb, sok hiba lehet
ha biztosra akarsz menni, vegyél 30% feleei zsírtartalmú tejszínt, azt verd, max 2 percig, ha nem kezd keményedni, tegyél bele habfixálót és úgy verd tovább. ha keméynedni kezd akkor szilárd állapotig verd, akkor felesleges a habfixáló. ha a tesjzín kemény (és jó a recept), később se fog elfolyni
a másik ahogy előttem is írják a zselatin, de inkább tejszínt kéne normálisan felverni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!