Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Kikevert süti/piskóta masszája...

Kikevert süti/piskóta masszája eláll (hűtőben) pár napig?

Figyelt kérdés

Nem tudom jól fogalmaztam-e a kérdésben, ezért inkább egy hülye példával illusztrálnám mit akarok :D


Tehát ha én minden nap muffint akarok reggelizni (sajátot, nem boltit), az első dolgom, hogy csökkentem az adagokat amennyire lehet (leginkább a tojás mennyiségén múlik ez).

De teszem azt, így is kijön mondjuk 4 napnyi adag, akkor megtehetem, hogy kikeverem a masszát és minden nap abból kisütöm a negyed mennyiséget? A masszát meg mindig lefedem folpakkal, és hűtőbe tárolom?



2022. febr. 3. 06:10
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
94%
A tojáshab össze esik, ami elég ahhoz, hogy tönkre tegye a tésztát, "cipőtalpat" süthetsz belőle.
2022. febr. 3. 07:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/13 anonim ***** válasza:
30%
Lehet, hogy most erre vagy ragerjedve, de majd elmulik ... nem fogsz minden nap muffint enni, csak most bekattantal a muffinra :))) Ne eld bele magad, par nap mulva elmulik!!! :DDD
2022. febr. 3. 07:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/13 anonim ***** válasza:
91%
Süsd meg a muffinokat, a többletet fagyasd le.
2022. febr. 3. 07:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/13 anonim ***** válasza:
57%
Újra fel lehet keverni és adni hozzá frissen felvert habot. Nem lesz olyan, mint a friss, de az állottnál mindenképpen jobb.
2022. febr. 3. 07:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/13 anonim ***** válasza:
65%
Ha sütőporos a tészta azt nem lehet elrakni, a sütőpor bekeverését követően azonnal sütni kell.
2022. febr. 3. 08:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/13 anonim ***** válasza:
83%

OFF: Elöször is egy muffintésztát (kézzel) kikeverni kb 10-15 perc, ennyi idö kell a sütö bemelegítéséhez is, tehát semmi idöveszteséged sem lenne, ha reggel csinálod.

ON: a kikevert tészta másnapra összeesik, a harmadik naptól meg a benne lévö nyers tojás(ok) miatt veszélyes is lehet.

Megoldás, hogy egyszerre megsütöd az összes muffint, és a amradékot lefagyasztod.

Este kiveszed a fagyasztóból a reggeli adagot és evés elött esetleg kicsit felforrósítod sütöben vagy mikróban - az eredmény tökéletesen olyan, mint a friss. (Sok éves tapasztalat)

2022. febr. 3. 08:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/13 anonim ***** válasza:
35%

Erről 2 dolog jutott eszembe.


1. Ne akarj minden reggel saját készítésű friss muffint reggelizni.


2. Ha mégis, akkor fordíts rá a kellő idő, energiát

2022. febr. 3. 08:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/13 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!


Ellenben nem értem miért vannak akik minden áron kötekedni akarnak. Ha én minden reggel muffint akarok enni, hadd legyen az én dolgom.

Ugyanígy: nem azzal van bajom (és ezt kifejetettem a leírásban), hogy lusta vagyok minden nap kikeverni, hanem azzal, hogy mekkora mennyiség lesz a legkisebb adagból is.

2022. febr. 3. 08:37
 9/13 anonim ***** válasza:
62%
8. Nekem édes mindegy hogy mit reggelizel, csak felhívtam a figyelmed hogy akkor azt is vállald, ami az elkészítésével jár. Egyébként nagyobb mennyiségnél, szerintem is a fagyasztás a járhatóbb út.
2022. febr. 3. 08:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/13 anonim ***** válasza:
84%
Süsd ki a muffinokat, és fagyaszd le. Minden reggel (vagy előző este) kiveszel egy-két darabot a reggelihez, és frissként tudod fogyasztani. HA szükséges, felteszed két percre a kenyérpirítóra, vagy beteszed pár percre a sütőbe.
2022. febr. 3. 09:21
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!