Kikevert süti/piskóta masszája eláll (hűtőben) pár napig?
Nem tudom jól fogalmaztam-e a kérdésben, ezért inkább egy hülye példával illusztrálnám mit akarok :D
Tehát ha én minden nap muffint akarok reggelizni (sajátot, nem boltit), az első dolgom, hogy csökkentem az adagokat amennyire lehet (leginkább a tojás mennyiségén múlik ez).
De teszem azt, így is kijön mondjuk 4 napnyi adag, akkor megtehetem, hogy kikeverem a masszát és minden nap abból kisütöm a negyed mennyiséget? A masszát meg mindig lefedem folpakkal, és hűtőbe tárolom?
OFF: Elöször is egy muffintésztát (kézzel) kikeverni kb 10-15 perc, ennyi idö kell a sütö bemelegítéséhez is, tehát semmi idöveszteséged sem lenne, ha reggel csinálod.
ON: a kikevert tészta másnapra összeesik, a harmadik naptól meg a benne lévö nyers tojás(ok) miatt veszélyes is lehet.
Megoldás, hogy egyszerre megsütöd az összes muffint, és a amradékot lefagyasztod.
Este kiveszed a fagyasztóból a reggeli adagot és evés elött esetleg kicsit felforrósítod sütöben vagy mikróban - az eredmény tökéletesen olyan, mint a friss. (Sok éves tapasztalat)
Erről 2 dolog jutott eszembe.
1. Ne akarj minden reggel saját készítésű friss muffint reggelizni.
2. Ha mégis, akkor fordíts rá a kellő idő, energiát
Köszönöm a válaszokat!
Ellenben nem értem miért vannak akik minden áron kötekedni akarnak. Ha én minden reggel muffint akarok enni, hadd legyen az én dolgom.
Ugyanígy: nem azzal van bajom (és ezt kifejetettem a leírásban), hogy lusta vagyok minden nap kikeverni, hanem azzal, hogy mekkora mennyiség lesz a legkisebb adagból is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!