Ha a kürtőskalács tésztáját -már elkészítettem- azt berakhatom a hűtőbe, hogy holnap használjam fel a maradékot ?
Több emberre számoltam, csak holnap tudnának enni belőle.
Az ilyen jellegű tésztát hogyan lehet félretenni ?
Úgy, hogy "ne legyen baja" ?
Be lehet rakni a hűtőbe ?
Ha igen, akkor utána másnap hogyan kell vele tevékenykedni ?
Hagyjam felmelegedni/kiolvadni kicsit, vagy egyből lehet sütni ?
Köszönöm szépen a segítséget!
Én épp nemrég tettem be kelttésztát (fánk) a hűtőbe, mert már nem akartam az összeset kisütni.
Másnap kitettem a pultra, hagytam szobahőmérsékletre melegedni kb. egy fél órát, és kisütöttem . Semmi baja nem volt. :)
Köszönöm szépen a gyors választ!
Azon izgultam leginkább, hogy mivel már egyszer megkelt és most ezek után teszem be a hűtőbe, akkor"tönkre megy" vagy valami.
Plusz a másnapi visszamelegedése.
De akkor ezek szerint nem ugyanúgy megkel, nem lesz összeesett a tészta amikor sütöm... :)
A legnagyobb problémát az okozza, hogy a hideg ellenére lassacskán tovább kel, ezért elég nagy edénybe kell tenni, és jó szorosan lezárni, különben kimászik a hűtőbe. :)
Holnap meg biztos ami tuti, újra átgyúrod, újra megkel (visszadagasztásnak hívják) és pont olyan lesz, mint a friss.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!