Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » A kürtös kalács muffin tényleg...

A kürtös kalács muffin tényleg olyan mint a kürtöskalács?

Figyelt kérdés

Lehet,hogy nagyon hülye kérdés. :D Meg szeretném sütni ez alapján a recept alapján : [link]

Aki esetleg elkészítette már vagy csinált már kürtöskalácsot el tudná mondani,hogy tényleg olyan lesz e a tésztája mint az igazi kürtöskalácsnak?

2018. jan. 25. 23:10
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Nem sütöttem még, de biztosíthatlak róla, hogy nem lesz olyan. A kürtőskalács kelt kalácstésztából készül, ez meg muffintészta recept. Itt a hasonlóság az ízében rejtőzik, nem a textúrájában. (A fahéj miatt)
2018. jan. 25. 23:42
 2/6 anonim ***** válasza:
41%

Nem kürtös, hanem kürtős. Hosszú ő-vel. Ez nem csupán helyesírási kérdés, ugyanis a kürt és a kürtő két különböző dolog. Amúgy ez az édesség hol hasonlít egy kürtre? Sehol, mert annak az egyik vége vékony, a másik vége széles. Ez egy jó alkalom lenne, hogy megtanuld, de feltételezem, hogy még te leszel megsértődve.

És akkor térjünk rá a muffinra: nem, nem olyan.

2018. jan. 26. 00:00
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Elég gyagyi receptek vannak azon az oldalon, pl. rumos süti rum nélkül... én nem onnan választanék, de ahogy gondolod, próbálkozni mindig lehet.
2018. jan. 26. 00:06
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

2 probláma van ezzel a recepttel.

A kürtős kalács leginkább a formája miatt olyan finom.

A másik, hogy az kelt tészta, ez meg nem.

SZóval egy sima kevert muffin receptre ráfogni, hogy kürtős kalács... Merő szánalom.

2018. jan. 26. 09:12
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

az elkészítési módja miatt finom.nem a formája miatt.

a belinkelt recept lehet hogy jó,csak nem lesz olyan ízű,hiszen ez csak kevert tészta

2018. jan. 26. 09:37
 6/6 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat :)

2-es nem sértődtem meg. Bár szerintem tök mindegy,hogy hívjuk. A repülő krémes se repül :D Felőlem kürtös is lehet vagy kürtős.

De ezentúl mindenképp hosszú ő -vel fogom írni :D

2018. jan. 26. 16:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!