Ki hogyan készíti a rakott krumplit?
Én nem a hagyományos rakott krumplit készítem el amit sokan ismernek. Én szeretem, hogyha sokkal krémeseb és szaftosabb.
Nincs benne úgy különösebben semmi extra dolog.
Tehát:
Kivajazom a tepsit majd, elkezdem bele pakolni alsó rétegnek a krumpli szeleteket. Erre teszek egy kevés sajtot, tojást és aprított bacont, valamint persze a kolbász karikákat. Fűszerezem sóval, borssal, fokhagyma granulátummal, majoránnával és egy kevés köménnyel. Majd itt jön rá, ami a hagyományos krumpliban biztos, hogy nem kerül bele. Egy réteg fűszeres besamel mártás és egy kevés natúr joghurt is. Megismétlem ezt a folyamatot háromszor és a tetejét zárom egy utolsó besamel réteggel amire még teszek pár fűszert, valamit mozzarella sajtot.
Az eredmény sokkal-sokkal krémesebb. Soha nem szerettem különösebben a rakott krumplit de amióta elgondoltam, hogy sárga burgonyából és pár extra réteggel készítem, mint a besamel és a sajt, azóta igazából megszerettem nagyon.
Igazából kb ennyi.
Na ebből a témából is akkora flamewar lett pár hete, mint ide lacháza... :-D
nyers vs. főtt krumpli fókusszal.. :-D
#3
Teljesen mindegy, mindkettőből meg lehet csinálni. Előre megfőzve csak biztosítod azt, hogy esetlegesen ne maradjon kemény és ne az legyen, hogy kiszárad mire megpuhulna.
Én nem is hagyományos rakott krumplit csinálok. De azért talán nevezhetem annak. :)
Egyik változtatás, hogy rakok bele még plusz dolgokat. Hangulatomtól függően, hagyma, paprika, gomba, bab...
A másik különbség, hogy nem szeretem rétegezve, jobban szeretem ha teljesen el vannak vegyülve a különböző alkotórészek ízei. Ezért egy nagy tálban összekeverem őket, a fűszerekkel együtt, és úgy megy bele a tepsibe.
A fűszerezés is hangulattól függő, de leginkább só, fokhagymagranulátum, majoranna, szárított petrezselyem...
A tetejére margaringombócokat rakok, hogy szaftosabb legyen.
Arra pedig szintén hangulattól függően rakok sajtot vagy sem. Vagy épp tejszínt, belekeverve egy tojást. Ezt azért szeretem, mert lefolyva összefogja kissé.
Meg van még, hogy paradicsomosbabot rakok bele, olyankor a tetejére esetleg sajt megy, tejszín biztos nem.
#6 vagyok
Kimaradt, nyers krumpliból.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!