Ki hogyan készíti a rakott krumplit?
Én így készítem.
Először sós vízben héjában megfőzöm a krumplit, majd várok, míg kihűl. Azután meghámozom és felkarikázom. Főzök tojást, azt is felkarikázom, valamint felkarikázom a lecsókolbászt is. Egy tálat kizsírozok, majd abba megy alulra egy egy adag krumpli, rá felváltva tojás és kolbász, majd újabb sor krumpli és rá újabb adag tojás és kolbász. A legtetejére krumpli kerül, majd megkenem tejföllel és 180 fokon előmelegített sütőben 30-35 percig sütöm. Ennyi.
Főtt krumpli főtt tojás kolbász
Fontos hogy zsírosabb kolbász így kisül a zsírja nem lesz száraz.
Tetejére sok tejföl ,jófajta nem farmföl meg ilyesmi.
Egyszerű és finom
Kolbasz helyett kockara vagott es elopiritott parasztsonkat hasznalok, plusz a normal reszeltsajt helyett keksajtot es camembertet teszek a tetejere.
Normalis esetben is ugy csinalom, hogy a legfelso reteg: karikara vagott paprika/paradicsom/hagyma es meglocsolom tejfolel (ennel a fajtanal nem hasznalok sajtot).
Egészben megfőzöm a krumplit majd karikákra vagdosom. Szét rakom a tepsi alján. Mehet rá egy réteg kolbász és csíkokra vágott szalonna keveréke, főtt tojás karikában. Só, bors, majd ismét egy réteg krumpli. Megint só, bors, egy kevés étolaj vagy zsír a tetejére, és egy doboz tejfölt vagy tejszínt rá önteni. Fontos hogy a krumpli jól takarja be a tojást mert ha megsül nagyon a fehérje, az ehetetlen. Addig süssük 200 fokon, míg piros nem lesz a teteje. Az kb egy óra. Itt Szlovákiában én így készítem.
Üdv, egy érettségis szakács.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!