Ki hogyan készíti a rakott krumplit?
Én is rétegezem a krumplit-kolbászt-tojást, arra figyelve, hogy a krumplira mindig kolbász kerüljön, mert a kisülő zsírja ízesíti a krumplit és arra a tojás. A krumpli én is sózom és a sorokat tejfölpettyekkel zárom.
Viszont amikor kész van egy tepsivel, akkor ráöntök egy doboz jó minőségű főzőtejszínt és ha nagyon cifrázni akarom, akkor a tetejére besamelt teszek, amibe sajtot keverek.
Ha kevés az időm, akkor a tetejére csak tejfölt teszek, amibe elkeverek egy tojást.
Vega recept, és utálom a forró főtt krumplit pucolni mert ragacsos és éget...
Megpucolom a krumplit, felvágom fél centis karikára.
Sós-babérleveles vízben megfőzöm puhára.
Megfőzöm a tojást kényre.
Megpirítom a gabonakolbászt vega pecsenye zsíron, egy kis magyaros fűszerrel és hagymával.
A piros olajat bekeverem tejföllel.
Felszelem a tojást, és berétegzem a krumplival és a kolbásszal, középre kerül egy kis tejföl is. A tetején is tejöl, meg tojás és kolbász.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!